Huddersfield til Premier League etter straffedrama

Huddersfield er klar for Premier League. Les mer Lukk

Huddersfield er klar for spill på øverste nivå i engelsk fotball for første gang på 45 år etter 4–3 på straffer mot Reading i en dramatisk opprykksfinale.

Det avgjørende oppgjøret på Wembley ble avgjort på mest dramatiske måte. Kampen var målløs etter 120 minutter, og dermed måtte det straffer til for å kåre en vinner i det som omtales som den mest verdifulle kampen i fotballens verden.

Vinneren er nemlig sikret opp mot 2,2 milliarder kroner (200 millioner pund) i inntekter.

Tidligere Lyn-keeper Ali Al-Habsi tente håpet hos Reading-fansen da han reddet forsøket fra Michael Hefele tidlig i straffesparkkonkurransen, men bommer av Liam Moore og Jordan Obita ga Huddersfield-triumf til slutt.

Tyske Christopher Schindler satte inn det avgjørende straffesparket.

Dermed kunne feiringen starte for klubben som ikke har vært på øverste nivå på mer enn fire tiår.

Lite sjanser

De 90 ordinære minuttene på Wembley ble sjansefattige. Den største sjansen fikk Huddersfield da Isaiah Brown fikk avslutte i kjempeposisjon etter kun ti minutters spill. Et innlegg havnet på bakerste stolpe hos midtbanespilleren, som på uforklarlig vis skjøt utenfor for nærmest åpent mål.

Les også: Hull, Middlesbrough og Sunderland får 1,1 milliarder hver etter nedrykk

I ekstraomgangene ville ingen av lagene risikere for mye. Dermed ble det langt mellom de store målsjansene også der.

Skåret i gleden for Huddersfield var at kaptein Tommy Smith måtte forlate banen med skade rett før ordinær tid var over med skade. TV-bildene viste nøkkelspilleren på krykker på sidelinjen da kampen som skulle avgjøres.

Snur trenden?

Huddersfield skal nå forsøke å gjøre slutt på trenden med at laget som sikrer seg Premier League-plass via playoff rykker rett ned igjen. QPR, Norwich og Hull har lidd den skjebnen de tre siste sesongene.

Les også: Huddersfield én seier unna Premier League

Reading-manager Jaap Stam, som hadde stor suksess som spiller i blant annet Manchester United, må gå på en ny sesong i mesterskapsserien med Reading.

Tyske David Wagner, med en trenerfortid i Borussia Dortmund, har manageransvaret i Huddersfield.

Les også: Newcastle sikret opprykket til Premier League

Huddersfield vant ligaen i England tre år på rad fra 1924 til 1926. Laget har ikke spilt på toppnivå siden 1972 og vil dermed debutere i Premier League om det skulle bli opprykk.

Fra før har Newcastle og Brighton rykket opp til øverste nivå. Sunderland, Middlesbrough og Hull rykket ned.

Les også: Brighton rykket opp til Premier League