Flugstad Østberg: – De dagene der var det litt sånn at alt kunne dra til helvete

Ingvild Flugstad Østberg sa fra seg plassen på Norges lag til VM-tremila. Les mer Lukk

To ganger i år vurderte Ingvild Flugstad Østberg (26) å legge opp.

Østberg har lekt med tanken om å legge opp etter flere nedturer i skisporet denne sesongen. Forrige uke kom nyheten om at Gjøvik-jenta likevel statser videre mot OL neste sesong.

I et intervju med Dagbladet innrømmer Østberg at hun to ganger gjennom sesongen hadde lyst til å legge skiene på hylla.

Første gang var under ski-VM i Lahti der hun aldri var i nærheten av å kjempe om medaljer. Etter å ha blitt vraket til sprinten, valgte 26-åringen selv å si fra seg plassen på 30-kilometeren, en distanse hun hadde store medaljesjanser.

– Ja, jeg hadde det, men det skal jeg leve med. De dagene der var det litt sånn at alt kunne dra til helvete, men jeg har nå kommet meg såpass at jeg har lyst til å satse litt til, sier hun til Dagbladet.

Les også: Østberg sa fra seg plassen på tremila

SKUFFET: Ingvild Flugstad Østberg har vært lang nede denne sesongen. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Les mer Lukk

– Ikke mitt skarpeste

Østberg vet fortsatt ikke hvorfor hun ikke fikk det til under ski-VM.

– Jeg har tenkt en del på det, selv om jeg ikke har gjort den grundige evalueringa ennå. Jeg har ikke blitt helt klok på hvorfor det ikke skulle funke akkurat de dagene der, men det var en kombinasjon av at jeg ikke var på mitt skarpeste, at jeg kunne hatt litt bedre ski på noen av øvelsene, og dermed datt jeg ut av stafettlaget også, sier hun til avisen.

Andre gangen hun vurderte å legge skiene på hylla var da hun gikk i mål under verdenscup-avslutningen i Canada.

Les også: Østberg heller mot å fortsette langrennskarrieren

Var tvilende

Etter å ha havnet på sjetteplass på jaktstarten i minitouren i sesongens siste renn, følte 26-åringen at hun nok en gang hadde skuffet seg selv.

– Jeg vet jo ikke om det er verdt å drive på med det her når jeg føler at jeg legger ned så mye jobb, tid og krefter, sa Østberg til avisen.

Til tross for Gjøvik-jentas formsvikt etter nyttår, endte hun på verdenscup-pallen i sammendraget. Østberg ble nummer tre, bak Heidi Weng og finske Krista Pärmäkoski.

Til Dagbladet sier Østberg at hun jobber med å ha trua på seg selv, selv om resultatene ikke alltid er som hun hadde håpet.

– Det er jo veldig lett å plukke ut de negative tingene. Det er jeg kjempeflink til, å være kritisk, så med henne har jeg jobbet mye med å fokusere på de tingene jeg er veldig bra på. Mine fordeler og mine styrker, de tingene jeg er best på. Hvis jeg dyrker de tingene føler jeg meg jo bedre og sterkere. Også når jeg skal gå skirenn og prestere, sier hun.