Inge Andersen går av som generalsekretær i Norges Idrettsforbund

Inge Andersen har vært omstridt som generalsekretær for NIF. Les mer Lukk

Inge Andersen fratrer sin stilling som generalsekretær i Norges Idrettsforbund (NIF) etter å ha blitt bedt om å slutte.

Det skriver NIF i en pressemelding mandag.

– Inge Andersen har gjort en stor innsats for norsk idrett. I hans 13 år som generalsekretær i Idrettsforbundet har norsk idrett opplevd en formidabel vekst både sportslig, organisatorisk og økonomisk. Den norske idrettsmodellen med fokus på idrettsglede for alle er mye Inges fortjeneste. Norsk idrett har mye å takke ham for, sier idrettspresident Tom Tvedt i pressemeldingen.

– Inge har i alle disse årene arbeidet tett med idrettens tillitsvalgte, både på lokalt, regionalt og nasjonalt nivå, og har vært en god og lojal medarbeider for den øverste valgte ledelsen i forbundet, fortsetter han.

Det var NRK som omtalte saken først.

Bedt om å slutte

I pressemeldingen kommer det fram at det er Norges Idrettsforbund som har bedt Andersen om å fratre sin stilling. Han får også med seg en sluttpakke.

– Jeg har hatt 13 givende og minnerike år som øverste administrative leder i Norges Idrettsforbund. Når idrettsstyret ber meg om å slutte, skjer det med en viss porsjon vemod. Samtidig ønsker jeg ikke å stå i veien for idrettsstyrets ønske om fornyelse, sier Andersen og fortsetter:

Dale er konstituert

– Det er den daglige kontakten med flotte mennesker jeg vil savne aller mest. Jeg vil takke alle dyktige medarbeidere jeg har jobbet med, og ikke minst alle de engasjerte og flinke tillitsvalgte jeg har hatt gleden av å bli kjent med – fra klubbnivå, via kretser og forbund, til idrettsstyret. Når jeg nå slutter i jobben, skjer det med de varmeste følelser og de beste ønsker for norsk idrett videre.

Andersen fratrer stillingen 31. mars. Assisterende generalsekretær Øystein Dale er konstituert som generalsekretær.

– Idrettsstyret vil bruke nødvendig tid på å finne ny generalsekretær i Idrettsforbundet. Inntil denne personen er på plass, er den daglige ledelsen i Idrettsforbundet i trygge hender, sier Tvedt.

Saken oppdateres...