Tottenham videre etter dramatiske sluttminutter

Tottenham var i trøbbel flere ganger, men slo til slutt Wycombe 4-3 langt ut i overtiden i FA-cupen. Les mer Lukk

Wycombe rystet Tottenham i FA-cupen, men ble felt av et selvmål sju minutter på overtid. Spurs gikk videre med en dramatisk 4-3-seier på hjemmebane.

League Two-laget ledet 2-0 til pause og scoret 3-2 i det 84. minutt, men det holdt ikke inn. Helt på tampen utlignet først Dele Alli til 3-3, mens Joe Jacobson bredsidet et innlegg fra Son Heung-min i eget mål langt ut i overtiden.

- All ære til Wycombe, de spilte veldig bra. De spilte som helter, sa Tottenham-manager Mauricio Pochettino om lørdagens motstander.

Argentineren valgte å gi flere nøkkelspillere fri. Det holdt på å koste Spurs dyrt mot et uredd Wycombe-lag som til daglig spiller på nivå fire i det engelske seriesystemet.

Les også: City enkelt videre i FA-cupen

Allerede etter 43 sekunder nikket Paul Hayes ballen i tverrliggeren. Gjestene kom overraskende til mange sjanser, og etter 23 minutter lyktes det for Hayes. 33-åringen slo ballen i en fin bue og i nettmaskene etter en corner.

Rutine lønte seg

Wycombe var langt fra ferdig med å sjokkere på White Hart Lane. I det 36. minutt fikk Hayes sjansen fra straffemerket, og den rotet han ikke bort.

Som vanlig hadde Tottenham mest ballbesittelse, men det var bortelaget som hadde skapt mest før pause. Pochettino tok grep og satte innpå mer rutinerte spillere i annen omgang. Det skulle betale seg.

Etter en time reduserte først Son da han satte ballen i korthjørnet. Ballen var innom en Wycombe-forsvarer. Deretter kom 2-2 fra innbytter Vincent Janssen på straffe.

- Vi hevet spillet vårt i annen omgang og presset mer, mente Pochettino.

Les også: Liverpool hodestups ut av FA-cupen

Ti mann

Gjestene virket sluttkjørte, men fikk fordelen av å spille det siste kvarteret med én man mer. Kieran Trippier måtte ut med skade, men da hadde Spurs allerede gjort unna alle byttene sine.

I det 84. minutt sjokkerte Wycombe igjen. Innbytter Gary Thompson stanget inn 3-2 til bortelaget på et utsøkt innlegg fra Myles Weston. Men dramaet var langt fra over. Med ti mann lyktes Spurs å finne krefter til en ordentlig sluttspurt.

Alli ordnet det som så ut til å bli en omkamp i et hektisk program, men det ville ikke hjemmelaget ha noe av. I det 97. minutt tvang Son fram vinnermålet som tok Tottenham videre til 5. runde i FA-cupen.