R-Sport: Legkov og Vylegzjanin ikke til Tour de Ski

Aleksandr Legkov får ikke konkurrere i Tour de Ski. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Les mer Lukk

Langrennsstjernene Aleksander Legkov og Maksim Vylegzjanin får ikke gå Tour de Ski. Det får heller ingen av de andre russerne som er utpekt som suspendert, skriver nettstedet R-Sport.

- De mister Tour de Ski på grunn av en suspensjon, sier Jelena Välbe i det russiske forbundet til R-Sport, ifølge Expressen. Også NRK og VG har omtalt saken.

Det internasjonale skiforbundet (FIS) suspenderte før jul seks russiske langrennsløpere som i siste del av McLaren-rapporten nevnes i forbindelse med organisert doping under Sotsji-OL. Julia Ivanova er den eneste av de seks som har stått fram og medgitt at hun er suspendert.

Imidlertid dukket de øvrige navnene raskt opp på det franske nettstedet ski-nordique.net. Der ble Legkov, Vylegzjanin, Aleksej Petukhov, Jevgenij Belov og Jevgenia Sjapovalova navngitt, i tillegg til Ivanova.

Ingen av disse er med i Russlands tropp til Tour de Ski, en klar indikasjon på at nettstedets opplysninger er korrekte.

Legkov viste sterk form i begynnelsen av sesongen og var blant annet på pallen i verdenscupen i La Clusaz rett før jul. Legkov vant Tour de Ski i 2013, mens han både Vylegzjanin og Belov har vært på pallen sammenlagt.