Chelsea stormer videre

Victor Moses (t.h.) ble matchvinner for Chelsea i 2-1-seieren over Tottenham. Les mer Lukk

Chelsea går fra seier til seier i Premier League. Victor Moses fullførte snuoperasjonen da Tottenham ble slått 2-1 i lørdagens London-derby.

Antonio Contes lag tok dermed sin sjuende strake trepoenger. Ingen av rivalene er i nærheten av å matche den rekken om dagen.

Chelsea fikk imidlertid ingen lystig start i flomlyset på Stamford Bridge. Etter elleve minutter påførte Christian Eriksen blåtrøyene deres første baklengsmål siden 0-3-tapet for Arsenal i slutten av september. Dansken scoret på halv volley da han dunket til fra 20 meter.

Det var Eriksens første seriemål i høst. Ifølge Opta fikk Spurs-stjernen endelig nettsus på sitt 39. skudd på mål denne sesongen.

Kunstmål

Chelsea skapte svært lite i første omgang, men rett før pause vartet Pedro opp med en usannsynlig vakker scoring. Spanjolen gjorde en rask vending og skjøt ballen i en bue over Tottenham-keeper Hugo Lloris.

Snuoperasjonen var i boks da Moses satte inn 2-1 på en lur pasning fra Diego Costa ved bakerste stolpe. Lloris hadde så vidt en fot på ballen, men klarte ikke å stoppe den fra å gå via lagkamerat Jan Vertonghen og i nettet.

Den nigerianske vingbacken har de siste årene vært lånt ut til flere Premier League-klubber, men i høst har han endelig klart å klore seg fast i startoppstillingen i Chelsea. Han trives utmerket i Contes 3-4-3-system.

Marerittarena

Tottenham jobbet hardt i jakten på en utligning, men måtte til slutt finne seg i å gå på sitt første serietap for sesongen. Selv om den ubeseirede rekken først sprakk lørdag, har de liljehvite kun én seier på sine seks siste Premier League-kamper.

Stamford Bridge fortsetter også å være definisjonen på marerittarena for Spurs. Laget fra Nord-London har ikke vunnet borte mot Chelsea siden februar 1990.

Chelsea topper tabellen ett poeng foran Liverpool og Manchester City, mens Tottenham er sju poeng bak.