Historiske Rooney skjøt Manchester United mot avansement

Juan Mata og Wayne Rooney scoret et mål hver da Manchester United slo Feyenoord 3-0 i europaligaen torsdag. Foto: Reuters / Carl Recine. Les mer Lukk

Wayne Rooney scoret sitt 39. mål i europeiske turneringer da Manchester United slo Feyenoord 4-0 i europaligaen. Nå styrer storklubben mot avansement.

Med tre poeng mot det nederlandske laget ligger United på annenplass i gruppe A med ni poeng. Feyenoord på tredjeplass har sju poeng og er avhengige av å slå gruppeleder Fenerbahçe i siste kamp. Manchester United møter fortapte Zorja i Ukraina før gruppespillet er over.

Wayne Rooney scoret kampens første mål torsdag, da han etter 35 minutter ble spilt gjennom av Zlatan Ibrahimovic og elegant chippet ballen over en utrusende Brad Jones. Målet var 31-åringens 39. i alle europeiske turneringer. Det er ett mer enn Ruud van Nistelrooy og flest i Manchester Uniteds historie.

Løsnet etter pause

Juan Mata doblet ledelsen etter 69 minutter etter å ha blitt spilt på åpent mål av Rooney. Kun seks minutter senere var kampen avgjort da Ibrahimovic fra skrått hold skjøt ballen i Brad Jones og i mål til 3-0.

Jesse Lingard la på til 4-0 på overtid etter meget godt angrepsspill.

– Det var en flott seier, og vi er fornøyde med å ha scoret fire mål. 2-0-målet tok livet av kampen. Det er en fantastisk følelse å score for denne klubben, og det er mye mer i vente, sa Rooney ifølge BBC.

Det har stormet rundt United-kapteinen den siste tiden. Han ble nylig avbildet tydelig beruset under en landslagssamling med England.

Armensk lettelse

Seieren var også en viktig opptur for Henrikh Mkhitaryan. Armeneren har knapt spilt for United siden sommerens overgang fra Borussia Dortmund.

– Det var deilig å spille og starte en kamp igjen. Det har vært vanskelig å se laget fra sidelinjen. Jeg håper dette kan være en ny start for min del, sa Mkhitaryan.

Ifølge Opta var tapet Feyenoords største i ulike turneringer på over seks år.

Tidligere torsdag leverte Fenerbahçe på eget gress og slo Zorja 2-0 i sin kamp.

Scoringer fra Miroslav Stoch og danske Simon Kjær etter pause sørget for at laget tok tre poeng.

Fenerbahçe er sikret avansement med 10 poeng på fem kamper.