Hotellkonge inn i Drammen Håndball-styret

Arthur Buchardt vil inn i styret til Drammen Håndballklubb. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Les mer Lukk

Forretningsmann og hotellkonge Arthur Buchardt blir en del av styret i Drammen Håndballklubb.

– Jeg syns det er veldig hyggelig å bli spurt. Så syns jeg også at det er hyggelig å bidra til at DHK løfter seg og at Drammen lever videre på håndballkartet, forklarer Buchardt til Drammens Tidende.

Buchardt er fra Drammen og har tidligere vært en kandidat til et styreverv i den gamle storklubben. Nå passer det imidlertid bedre for hotellkongen. Styreleder Jon Hippe er fornøyd med at Buchardt har takket ja til å være klubbens kandidat under valget på det ekstraordinære styremøtet 12. oktober.

– Det handler jo ikke om hva han kan om håndball. Men han kan det å bygge relasjoner og å operere inn mot næringslivet i en by. Vi er opptatt av å styrke DHKs posisjon og tillit. Der tror jeg helt åpenbart at han kan bidra. Han er også erfaren og kreativ på å tenke på hvordan DHK skal utvikle seg som klubb, sier styrelederen.

Klubben har slitt økonomisk og fikk det ikke til å stemme sportslig forrige sesong. Buchardt har imidlertid troen på at Kristian Kjelling kan snu skuta som DHK-trener.

– Det han står for, både sportslig og menneskelig, tror jeg er noe bra å bygge på for fremtiden. Han skaper en positiv kultur, noe jeg tror er et godt fundament å bygge videre på, også sportslig, sier Buchardt.

Les også: Stordalen og Buchardt kjøper Otium-eiendommer

Buchardt og Stordalen vil bygge konserthus i Oslo