Petajamaa spår jevn høyrisikokamp for Brækhus

Your browser doesn't support HTML5 video.

Spår jevn høyrisikokamp for Brækhus
Tidligere proffbokser og Viasat-ekspert Roar Petajamaa mener Cecilia Brækhus kan få det tøffere enn godt er i Oslo Spektrum lørdag.

Når proffboksingen kommer tilbake til Norge etter 35 år, er det franske Anne Sophie Mathis som blir Brækhus' motstander, og eksperten Petajamaa tør i alle fall ikke spå noen vinner.

– For noen måneder siden ville jeg sagt at dette ville bli en bra kamp for Cecilia, men etter å ha sett den første kampen mellom dem om igjen, er jeg mer usikker. Kampen i 2012 var mye jevnere enn det inntrykket som har festet seg. Det har jeg oppdaget etter å ha sett oppgjøret med nye øyne, forteller Petajamaa til NTB.

– Derfor må jeg innrømme at jeg er veldig usikker på hvordan Brækhus kommer til å håndtere en svært sulten Mathis, når de møtes i ringen lørdag kveld, legger trønderen til.

Han sier at Mathis er blitt både tøffere og slår hardere siden sist gang de to møttes i danske Frederikshavn.

Les også: TV 3 sikter på bokserekord i Brækhus-hjemkomst

Tok skalpen til Holm

Petajamaa minner også om at Anne Sophie Mathis har sikret seg skalpen til amerikanske Holly Holm siden sist.

– Hun slo ut Holly Holm, men ble bortdømt i returkampen. Det forteller meg at hun helt sikkert kommer farlig godt forberedt til Spektrum, sier Petajamaa. Han legger til at han er av den oppfatning at Mathis har møtt bedre motstand enn Brækhus etter at de to møttes forrige gang for vel fire år siden.

Etter det har Brækhus gått sju kamper, mens Mathis bare har vært i ringen tre ganger.

– Jeg vurderer det slik at Mathis bare kan glemme å vinne på poeng i Spektrum lørdag kveld. Hun må gå for knockout, noe som sier meg at hun kommer til å bli livsfarlig i de første rundene. Men hun kommer nok til å holde trykket, for hun har jo tidligere vist at hun har punsh til å slå ut motstanderne sine også i de senere rundene, forklarer Viasat-kommentatoren til NTB.

Les også: Mathis: – Brækhus har alt presset på seg

Mathis har aldri trent hardere

Franske Anne Sophie Mathis sier at hun aldri har trent hardere enn foran lørdagens møte mot Cecilia Brækhus i Oslo.

10.000 tilskuere er ventet til et fullsatt Oslo Spektrum. Kampen har fått tilnavnet «The Homecoming» og er den første proffkampen på norsk jord siden forbudet mot proffboksing ble opphevet tidligere i år.

– Jeg har lagt ned dobbel innsats foran denne kampen. Det trengs siden jeg er 39 år og det er ett og et halvt år siden sist jeg bokset en kamp, sa Mathis under onsdagens pressekonferanse.

Både Mathis og Brækhus har sparret mot mannlige boksere den siste tiden. Brækhus slo Mathis på poeng sist gang de møttes i Frederikshavn, og hun har heller ikke ligget på latsiden den siste tiden.

Hun har ladet opp i Spania under ledelse av sin trener Johnathon Banks. Det har det blitt trent hardt.

– Vi har ligget helt på grensen hele tiden, sa Brækhus.

Uforutsigbart

Roar Petajamaa sier kampen er uforutsigbar.

– Dette kommer til å bli mye jevnere enn jeg hadde trodd, og for Brækhus er det uten tvil en høyrisikokamp. Mathis er den tøffeste motstanderen hun kan få i øyeblikket. Begge bokserne vil gjøre alt de kan for å vinne på mest mulig spektakulær måte, mener Petajamaa.

Han er sikker på at også Cecilia Brækhus kommer godt forberedt til kampen, og han er spent på hva Johnathon Banks har klart å endre hos den norske mesteren.

– Hver gang Cecilia har vært i ringen i det siste, har hun kommet med nye og overraskende elementer. Jeg tror hun stiller taktisk og psykisk godt forberedt til lørdagens kamp, hevder Petajamaa.

Han har nok også forventninger til at Banks har trent inn et enda hardere slag hos Cecilia, for Banks vil at hun skal ha krutt i hanskene og slå hardest mulig.

– Anne Sophie Mathis bokser for karrieren og veien videre. Når det gjelder Cecilia kommer hun til kampen etter en god grunntreningsperiode med Anders Myhrvold. Hun er godt forberedt til møtet med Mathis, men utfallet er det umulig å spå noe om, sier Roar Petajamaa til NTB.

Les også: Overgår alt Brækhus har drømt om