Begynnelsen på slutten for Rooney?

Veien tilbake på det engelske landslaget kan bli lang for en skadd Wayne Rooney. Foto: Scott Heppell (AP Photo / NTB scanpix) Les mer Lukk

Englands unge mannskap imponerte stort da Tyskland ble slått 3-2 i Berlin lørdag kveld. Veien tilbake på laget kan bli lang for en skadd Wayne Rooney.

Både Harry Kane og Jamie Vardy scoret da England snudde 0-2 til 3-2 på den siste halvtimen mot Tyskland. I tillegg imponerte både Dele Alli og Danny Welbeck, og spørsmålet blir derfor: Er det fortsatt plass i troppen for en aldrende Rooney, som har vært gjennom karrierens verste formsvikt denne sesongen?

– Jeg tror han ville vært med i troppen dersom han var skadefri, men jeg mener Kane må få spissplassen dersom vi bare skal bruke én på topp, sa Trevor Sinclair i BBCs studio etter lørdagens kamp.

Bakgrunn: Hodgson strålte etter snuoperasjonen

– Savnet ikke Rooney

Både BBC og Daily Mail skrev etter kampen at Rooney bør få problemer med å komme tilbake på laget, og den tyske legenden Lothar Matthäus var svært imponert over Englands unge mannskap.

– Jeg er en stor fan av Wayne Rooney, men han var ikke savnet i denne kampen, sa han på ITV.

Dersom Rooney skulle vrakes i sommer, vil det være den største bomben i en engelsk mesterskapstropp siden Paul Gascoigne ble droppet av Glenn Hoddle til VM i 1998.

Les også: Rooney ute med kneskade

Mange om beinet

Den endelige troppen skal inneholde 22 spillere, og det er vanskelig å se hvilke navn landslagssjef Roy Hodgson skal utelate for å få plass til Rooney.

Alli kan bekle alle roller på midtbanen, men ble med stort hell brukt i tierrollen mot Tyskland.

Foruten ham kjemper også Kane, Vardy, Welbeck, Daniel Sturridge, Raheem Sterling, Adam Lallana, Theo Walcott og Ross Barkley om de offensive plassene. Det som kan redde Rooney, er troppens mangel på mesterskapsrutine.

Hodgson er også bekymret for at all kritikken laget har fått tidligere glemmes etter den overraskende seieren i Tyskland.

– Dette laget er definitivt ikke ferdigutviklet. Vi må ikke ta av, og visse spillere må holde beina på bakken. Jeg vil at de skal være sultne, og lære av feilene sine, sier landslagssjefen.

Les også: Rooney: – Vi kjemper for van Gaal