Gangnes: – Du blir aldri økonomisk uavhengig

Kenneth Gangnes kan juble hver gang han ringer kontofonen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Les mer Lukk

Kenneth Gangnes har hoppet inn over millionen denne sesongen, men har ikke rukket å bruke premiepengene.

1,1 millioner kroner har funnet veien til Gangnes' bankkonto etter sju pallplasser (én seier) og 17 topp ti-plasseringer i årets verdenscup.

– Jeg er ikke blitt økonomisk uavhengig, det blir du vel aldri om du skal leve. Men ja, jeg har tjent gode penger på hobbyen min i vinter, sier totningen til NTB.

Han har kjempet hardt for å komme tilbake og har brukt flere hundre tusen av egne midler for karrierereddende kneoperasjoner.

– Det er godt det endelig kommer noe inn, men ser du på hvor mange timer jeg har lagt ned gjennom årene, er det fortsatt dårlig timelønn, sier Gangnes.

– Men det har vært verdt det. Det er mange som ville betalt for å oppleve det jeg gjør, sier verdenscupfireren.

Les også: Nekter å la dopingkrangelen ødelegge X-Games

Passert av Hayböck

Han har ikke klart å bruke noe særlig av hoppengene.

– Jeg trenger ikke lenger planlegge like mye, men har knapt vært hjemme. Og da går det ikke så mange kroner ut, men det får bli litt til våren, sier Gangnes.

Østerrikeren Michael Hayböck har vunnet tre renn på rad og passert nordmannen i sammendraget, riktignok med bare fattige seks poeng.

– Hayböck er alltid ekstremt sterk på denne tiden av sesongen. Det er kulere med pallplass enn å være nummer fire. Men jeg kan ikke gå rundt å tenke for mye på plasseringen i sammendraget. Da koker det bare over i toppen, sier hopperen som representerer Kolbukameratene.

Les også: Krogh frykter Canada-sprekk

Ikke på bærtur

Foruten nedturen i Sapporo, har Gangnes vært topp ti hele sesongen inntil to svake renn i Lahti (22.-) og Kuopio (18.-plass). Han avviser formsvikt.

– Jeg var ekstremt uheldig med forholdene. Dette skyldes ytre omstendigheter. Hoppingen er ikke på bærtur, for å si det sånn. Men jeg merker at det har vært mange hopprenn i vinter, sier Gangnes.

– Målet er å være topp 20 i alle renn. Jeg kan ikke glemme at det var målet før sesongen. Jeg er stolt over at jeg har kommet tilbake fra to kneoperasjoner. Jeg var så langt nede at jeg kunne ha lagt opp uten at folk ville klandret meg, påpeker totningen.

Les også: Vil ha Northug på lag med Gangnes

Ingen ferie

Denne uken reiste hopperne videre til Kasakhstan.

– Kanskje ikke det første stedet jeg ville vurdert å legge ferien. Det er alltid kronglete reiser, men denne er lengre enn vanlig. Det går nesten et helt døgn før du er fremme, sier Gangnes.

Alexander Stöckl har gitt hopperne fridag i Almaty torsdag.

Johann André Forfang ble aldri med til den tidligere Sovjet-republikken. TSK-hopperen er sliten og har fått innvilget helgefri.

– Jeg har ikke vurdert å stå over, selv om jeg merker at det har vært mange hopprenn i vinter. Skulle jeg stått over, burde jeg nok gjort det i Japan. Jeg skal bite tennene sammen, sier Gangnes.