Nekter å la dopingkrangelen ødelegge X-Games

Øystein Bråten sammen med Tiril Sjåstad Christiansen (til v.) og Spencer O'Brien under onsdagens X-Games-pressekonferanse. Les mer Lukk

Verken arrangører eller utøvere ønsket å snakke om krangelen om dopingtesting da X-Games holdt pressekonferanse i Oslo rådhus onsdag. De pratet veldig mye om hvor mye de gleder seg.

– Det blir veldig gøy. Det er kult at det er på hjemmebane. Venner og familie kommer for å se på, og det blir kult å vise fram sporten til det norske folk, som kanskje ikke har så god kjennskap til det vi driver med, sier Øystein Bråten til NTB.

Fristilkjøreren med slopestylebronse fra X-Games i Aspen forrige måned stiller seg litt uforstående til oppstyret.

– Jeg har reist de siste dagene og ikke fått med meg alt, men jeg har lest noe av det og skjønner ikke helt hvorfor det er lagd så mye styr ut av det. Jeg er ikke redd for at det skal ødelegge. Jeg tror folk flest som tenker seg litt om ikke bryr seg så mye om det.

ESPN og TV 2 står bak X-Games, som er et privat arrangement, og Norges Skiforbund trakk seg fra en samarbeidsavtale fordi utøverne ikke blir dopingtestet etter konkurransene.

Les også: Skiforbundet hever X Games-avtale

Tim Reed fra ESPN sammen med noen av X-Games-profilene på onsdagens pressekonferanse. Fra venstre Danny Davis, Chloe Kim, Kévin Rolland, Tiril Sjåstad Christiansen, Øystein Bråten, Spencer O'Brien og Mons Røisland. Les mer Lukk

Viker ikke

– Vårt standpunkt har vært det samme hele tiden. Vi har konsekvent framholdt at X-Games er et uavhengig arrangement, og vi har våre egne retningslinjer for utøvernes deltakelse. Vi har hele tiden sagt at vi ikke vil justere eller endre disse, sier Tim Reed i ESPN til NTB.

Han representerte den amerikanske sportskanalen på onsdagens pressekonferanse og ville helst snakke om det flotte været, de like flotte arenaene og alle verdensklasseutøverne som gleder seg til å konkurrere. Ved siden av Bråten var Danny Davis, Chloe Kim, Kévin Rolland, Tiril Sjåstad Christiansen, Spencer O'Brien og Mons Røisland til stede.

Samtidig visste Reed godt at han ville få flest spørsmål og hva de ville handle om.

– Under X-Games Oslo får forbundene lov til å teste (utenfor konkurranse) slik de har fått i alle våre X-Games både i Aspen og andre steder. Vi har gitt dem akkreditering og plass til å gjøre det de skal, men som sagt endrer vi ikke våre egne retningslinjer.

Det betyr ingen testing etter konkurranser.

Les også: Skiforbundet hever X Games-avtale

Testes gjerne

– I FIS-konkurranser kjører vi, og så er det dopingtest etterpå, og det er det. Det er ikke noe pes, sier Øystein Bråten og gjør det klart at det ikke ville vært ham imot om det var slik i X-Games også.

– Nei, ikke i det hele tatt.

TV 2-produsent Trond Kvernstrøm under onsdagens X-Games-pressekonferanse i Oslo rådhus. Les mer Lukk

Han er hele tiden tilgjengelig for testing utenfor konkurranse.

– Vi kan bli testet når som helst. For egen del blir det ikke kjempemye testing, men nå og da, og spesielt når man gjør det bra, sier han.

Trond Kvernstrøm i TV 2 frykter ikke at krangelen om dopingtester skal spolere gleden over en helg med stor idrett.

– Når man gjør et så stort arrangement så må man være forberedt på både konstruktive innspill og konstruktiv kritikk. Dette har ikke ødelagt noe som helst. Vi føler at vi har opinionen med oss, sier han til NTB.

«Stoked», «excited» og «awesome» gikk igjen da utøverne snakket om det som venter, og arrangørene skilte seg ikke ut.

– Det blir mange tilskuere, og det kommer til å bli lidenskap. Vi er glade for å ha så mange verdensklasseutøvere, og spesielt for at så mange av dem kommer herfra, sier Reed.

– Det blir «awesome».