Endelig vant Edvald Boasson Hagen igjen

Edvald Boasson Hagen vant søndagens siste etappe i Tour des Fjords. Foto: Cornelius Poppe, NTB scanpix. Les mer Lukk

Edvald Boasson Hagen tok en etterlengtet etappeseier da han spurtslo konkurrentene på den siste etappen av Tour des Fjords.

– Dette smakte utrolig godt. Det er lenge siden. Jeg har jobbet lenge for dette, sa Boasson Hagen til TV 2 etter målgang søndag.

Det var en gruppe på fire ryttere som til slutt kjempet om seieren, men ingen kunne gjøre noe med 28-åringen fra Rudsbygd. Nordmannen rykket i den siste bakken, var fullstendig overlegen på oppløpet og vant den femte og siste etappen av Tour des Fjords.

– Jeg lå foran i bakken og fikk lagt inn et godt støt. Jeg fikk ligge bak inn på oppløpet og kunne ta spurten. Det var utrolig deilig, sa 28-åringen.

I rute til Tour de France

Seieren var svært etterlengtet for Boasson Hagen, som sist vant en etappe i juni 2013. Etter en tøff tid med småskader og svak form kan det nå se ut som om han er på vei tilbake mot toppen.

– Jeg føler at jeg er i rute til Tour de France, sa han.

Nordmannen spurtslo Daryl Impey og Marco Haller, som kom på henholdsvis annen- og tredjeplass, foran et stort publikum i Stavanger.

Sistnevnte fikk god hjelp av Katjusja-lagkompis Sven Erik Bystrøm mot slutten av søndagens etappe og kunne juble for sammenlagtseieren i Tour des Fjords.

Kristoff sjanseløs

Alexander Kristoff fikk en drømmeåpning på etapperittet med tre strake etappeseirer, men måtte se danske Søren Kragh Andersen stjele showet – og ledertrøyen – lørdag. Kristoff syklet dermed ikke for seier på søndagens 177-kilometer lange etappe, og han rullet over målstreken til 12.-plass på rittets siste dag.

Kristoff vant poengkonkurransen i rittet.