AaFK-Björk lover flere mål

Odd og Aalesund spilte 1-1 i Skien fredag. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix. Les mer Lukk

Carl Björk, storscoreren fra 3. divisjon, gjorde sitt første eliteseriemål da han utlignet for Aalesund og sikret ett poeng mot Odd i Skien fredag.

Kampen endte 1-1. AaFK kom fra et 0-4-tap hjemme i Aalesund mot Viking forrige runde. Da var Trond Fredriksens mannskap det førende laget store deler av kampen, men var særdeles ineffektive da de nærmet seg målet.

Borte mot Odd gjentok historien lenge seg igjen. Dårlige avslutninger og en god hjemmemålvakt Sondre Rossbach holdt Odd i ledelsen, men en svensk spiss hentet fra norsk tredjedivisjon fikk ballen i nettet.

– Det føles veldig bra. Første eliteseriemålet er alltid litt ekstra, og det er deilig at vi får med oss et poeng. Det var første målet, nå kommer det flere, sa AaFK-helten til TV Zebra etter kampen.

Snytt for straffe

Riktig nok begynte Odd oppgjøret best. Vertene skapte flere sjanser de første 19 minuttene, og tok ledelsen. Bentley la lavt og hardt inn mot første stolpe. Der dukket Oliver Occean opp og satte ballen bak Andreas Lie.

Etter scoringen våknet gjestene. Sunnmøringene kom til flere sjanser, men avslutningene var ikke gode nok. I tillegg fikk de heller ikke mye hjelp fra dommer Trond Ivar Døvle.

For da Henrik Bjørdal var på løp inn i Odds boks med ballen, da Jarkko Hurme feide ned unggutten, men kamplederen tok aldri fløyta i munnen og vinket spillet videre.

– Det handler om å vinne kamper, og da blir man rasende når det ikke går vår vei. Det er ingen tvil, det er en klokkeklar straffe, sa Fredriksen.

Björk avgjorde

Annen omgang fortsatte i samme spor, men det ville seg ikke for AaFK. Ikke før svenske Björk fikk sjansen av Fredriksen.

– Det var godt for han å få sjansen i dag og å score sitte første mål. Jeg tror det betyr mye for selvtilliten hans og nå håper vi det kommer flere, sa Fredriksen.

Etter 74 minutter ble 23-åringen, som har scoret 68 mål på 50 kamper for Brattvåg i tredjedivisjon, satt innpå. Fem minutter senere takket han for sjansen med å score.

Sakari Mattila slo et glimrende frispark som fant hodet til Björk. Angriperen headet ballen flott i bue over unge Rossbach og sørget for at det sto likt.

– Det var veldig viktig å få med oss et poeng, slik at vi får sjansen til å jobbe på videre og vinne neste kamp hjemme, sa Björk.

Odd presset på for å ta med seg alle de tre poengene de siste ti minuttene, men det ble 1-1.

– Vi er ikke noe særlig bedre. Vi er ikke på nivået vi var på i fjor. Vi må akseptere at vi er et middels eliteserielag slik situasjonen er i dag, sa Dag-Eilev Fagermo.