Kristoff med ny spurtseier i Tour des Fjord

Alexander Kristoff har fortsetter i gule ledertrøyen også etter annen etappe av Tour des Fjords. Han var nok en gang ustoppelig i spurten. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix. Les mer Lukk

Alexander Kristoff tok sin annen strake etappeseier i Tour des Fjords torsdag på etappen fra Jondal til Haugesund.

Nok en gang var Katjusja-rytteren ustoppelig i spurten etter 205 kilometer i surt og kaldt vestlandsvær.

Nederlandske Danny van Poppel yppet seg i spurten, men var sjanseløs da nordmannen fikk opp toppfarten. Det var Kristoffs 15. seier på sykkelsetet denne sesongen. Annenplassen gikk til Jasper Stuyven fra Belgia.

– Det er var mange som prøvde å få fram spurterne sine, og jeg lykkes med å komme fram. Jeg kunne ventet litt med spurten, men så kom van Poppel så jeg åpnet litt tidligere. Jeg hadde god kontroll, sa Kristoff til TV 2.

Kaldt

Kristoff som nå står med åtte etappeseire i Tour des Fjords måtte innrømme at 20 mil gjennom Hardangerfjorden ned til Haugesund var langt vanskeligere enn selve spurten.

– Det vanskeligste var vel veien fram til sprinten, for det var veldig kaldt, sa Kristoff til procycling.no.

– Jeg følte meg ganske trygg. Jeg frøs hele dagen, og det tapper deg mye for krefter. Jeg tror alle frøs like mye, sa den kraftfulle spurteren.

Edvald kjørte seg opp

Edvald Boasson Hagen spurtet inn til fjerdeplass på etappen og kjørte seg opp noen plasser i sammendraget.

Kristoff leder med 14 sekunder foran Stuyven, mens Marco Haller i Katjusja-laget er nummer tre. Boasson Hagen er nest best av de norske på 8.-plass sammenlagt og har 20 sekunder opp til lederen.

Tour des Fjords avsluttes i Stavanger søndag. Fredagens etappe er på 166 kilometer og går fra Stord til Sauda.