Sju strake tap for Sandefjord

Lars Bohinens Sandefjord gikk på sitt sjuende strake tap. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix. Les mer Lukk

Vålerenga hadde ingen stor dag, men vant likevel enkelt 3-0 over Sandefjord på bortebane. Dette var Vestfold-lagets sjuende strake tap.

Vålerenga imponerte de færreste borte mot Sandefjord, men var dødelig effektive og vant 3-0. Mens Vålerenga-spillerne kunne juble for tre viktige poeng og bronseplass på tabellen, måtte skuffede Sandefjord-spillere innse at de er og blir et bunnlag – enn så lenge.

Dette er Sandefjords sjuende strake tap i eliteserien. Lars Bohinens gutter ligger nå tredje sist med seks fattige poeng på ti kamper.

Veteranenes aften

Vestfold-laget kan imidlertid trøste seg med at de ikke var så veldig mye dårligere enn Vålerenga denne kvelden.

Mens hjemmelaget bommet og bommet, scoret Vålerenga på det meste de skapte. Veteranene Daniel Braaten, Kjetil Wæhler og Daniel Fredheim Holm scoret målene for gjestene.

Scoret på «alt»

Sandefjord åpnet friskt foran hjemmepublikummet, men møtte et Vålerenga-forsvar som stoppet det meste som kom i deres vei. Derfor var det overraskende at det var bortelaget som skulle gå opp i ledelsen 14 minutter ut i kampen.

Scoringen var av det heldige slaget: Braaten snappet ballen fra Victor Bindia, sendte den videre i brystet på Sandefjord-keeperen før han til slutt vippet returen i mål.

Etter scoringen var det vertene som var det beste laget. Kjell Rune Sellin hadde to store muligheter til å utligne, men hadde ikke marginene på sin side.

I stedet viste Kjetil Wæhler at de gamle er best. 38-åringen var høyest i feltet etter et innlegg og slo Alexander Gabrielsen i hodeduellen. Dermed sto det 2-0 til Vålerenga etter lagets andre avslutning på mål.

Straffescoring

Etter pause hadde Sandefjord flere gode muligheter til å hente inn ledelsen, men både treverket og Vålerenga-keeper Michael Langer sto i veien.

Da Daniel Fredheim Holm økte til 3-0 på straffespark like før slutt, var alt håp ute for Sandefjord.