Ancelotti fikk sparken

Real Madrid sparket mandag trener Carlo Ancelotti, melder spanske medier. Foto: Reuters / NTB scanpix. Les mer Lukk

Real Madrid sparket mandag trener Carlo Ancelotti. Det bekreftet spanjolene mandag. Rafa Benitez kan bli Ancelottis erstatter.

Klubben vant ingen trofeer denne sesongen, men forrige sesong ledet italieneren hovedstadslaget til seier i mesterligaen.

Ancelotti skal ha hatt støtte blant spillerne, men må likevel tre til side.

– Jeg ønsker å meddele dere at jeg har tatt beslutningen om å frita Carlo Ancelotti treneransvaret i Real Madrid, sa klubbpresident Florentino Pérez.

– Det har ikke vært en enkel beslutning å ta, men tiden er inne for nye impulser for at laget skal vinne nye trofeer, fortsatte Madrid-toppen.

Les også: Real freder ikke Ancelotti

Brutal virkelighet

Fotballekspert Peter Veland i CMore er ikke overrasket over Ancelotti-avgangen.

– Real Madrid har gjennomført en tittelløs sesong. Og da er dette den harde og brutale virkeligheten som du lever under som trener i klubben. Jeg tror svake resultater i mesterligaen mot Juventus og topp fem-lagene i La Liga ble avgjørende, sier Veland til NTB.

– En har sett en tendens til at laget og spillerne har sett slitne ut mot slutten av sesongene og kampene. Og kritikken mot treningsregimet underbygges av muskelskader og at spillerne gjerne blir skadd flere ganger, fortsetter Veland.

I pinsen lot Ancelotti Martin Ødegaard få debuten for Real Madrids førstelag. Tidligere har Ancelotti trent Parma, Juventus, Milan, Chelsea og Paris Saint-Germain.

55-åringen uttalte i pinsen at han vil ta et friår dersom han ikke var ønsket med videre i Madrid.

Benitez kommer?

En ny trener blir offentliggjort neste uke. Ifølge Perez er det en fordel om den nye treneren snakker spansk. Ryktene vil ha det til at Napoli-trener Rafa Benitez erstatter Ancelotti.

Benitez kan fortsatt lede Napoli til mesterligaen, og derfor drøyer det trolig før den tidligere Liverpool-manageren blir offentliggjort som Ancelottis erstatter.

– Det er vel mye som tyder på at det blir Benitez, som det kom troverdige rapporter på for fire-fem-seks dager siden. Og da Perez i kveld bekreftet at det er en fordel om den neste treneren snakker spansk, kan en iallfall glemme Jürgen Klopp, sier Veland.

CMore-eksperten er ikke overrasket over Ancelotti-avgangen.

– Så lenge de vant mesterligaen i fjor, var alt normalt i hodet til Perez. Han forventer og har en illusjon, sammen med styret, om at Real Madrid skal være best hvert eneste år. Det skiller ham og klubben fra alle andre. De har skyhøye ambisjoner på vegne av klubben. Ancelotti er sikkert skuffet, men neppe overrasket.

Ancelotti ble for øvrig sparket på dagen ti år etter at han som trener måtte se at Milan rotet vekk 3-0-ledelse og tapte mesterligafinalen mot Liverpool.