Lillestrøm lekte seg til seier over svake Glimt

Lillestrøm tok en fortjent seier over Bodø/Glimt mandag. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix. Les mer Lukk

Lillestrøm har funnet formen i mai. Mandag tok laget sin tredje seier på rad da Bodø/Glimt ble slått 3-0 på hjemmebane.

Etter å ha startet sesongen med ett minuspoeng og flere tap, har Lillestrøm fått en opptur i mai. Etter seirer mot Molde og Sarpsborg i de to siste kampene, ble også Bodø/Glimt nedkjempet mandag.

Det etter en kamp hvor det meste skjedde før pause, og hvor annenomgangen ble en transportetappe mot tre poeng. Det første målet kom etter et kvarter. Erling Knudtzon, som var livlig før pause, tråklet seg inn i feltet, og satte inn sitt femte mål for sesongen med et lavt skudd.

– Jeg synes vi får til et veldig godt spill i første omgang. Vi er litt slurvete i de første 10-15 minuttene, men ellers er omgangen veldig god. Vi har full kontroll selv om de skapte de to første sjansene, sier Lillestrøm-trener Runar Kristinsson.

Han gledet seg også over at laget holdt nullen for første gang denne sesongen, noe de også kunne takke ineffektive Glimt-spillere for.

Har tatt tid

Fire minutter før pause doblet unggutten Jørgen Kolstad ledelsen med sitt første seriemål for klubben etter et lavt innlegg. 3-0 kom like før full tid da Moryké Fofana driblet seg gjennom hele Glimt-forsvaret og trillet ballen i åpent mål.

– Det er ofte at han prøver å tråkle seg gjennom, men det blir mye nesten av det. Det er artig å se at han lykkes, sier treneren.

Dermed har LSK nå klatret opp til øvre halvdel av tabellen etter at laget har gått fra å ha mye stang ut til å plukke trepoengere.

– Vi har trengt å finne det riktige laget og den riktige kjemien. Vi har hatt en del skader, og så ble Marius Lundemo skadd. Da måtte vi flytte rundt på spillere, og jeg synes det er helt naturlig at ting har tatt litt tid. Det har vært en del endringer i stallen og er mange unge spillere her, og så er det jo et nytt trenerteam, sier Kristinsson.

For enkle baklengs

Bodø/Glimt har fått et meget svak sesongstart. Etter ti kamper ligger laget nå på nedrykksplass med kun fem poeng. Mandag tapte laget fullt fortjent, selv om også de hadde muligheter til å score.

– Målene vi slipper inn i dag er ikke bra. Vi gir bort brudd sentralt i banen som gjør at vi får et trykk på oss. Men det er en litt spesiell kamp, for vi har også mange store sjanser vi bør sette, oppsummerer assistenttrener Åsmund Bjørkan til NTB.

Før pause kunne to headinger etter hjørnespark fort gitt uttelling. Da en time var spilt fikk innbytter Alexander Sørloth en enorm mulighet til å utligne, men på to forsøk klarte han ikke å overliste keeper Arnold Origi.

Etter det var det som om gjestene ga litt opp, og det var aldri fare for at de skulle frarøve Lillestrøm poengene på slutten. Dermed er Glimt nå sist på tabellen.

– Fem poeng er selvfølgelig for lite. Jeg synes likevel det er mye positivt å se i spillet vårt. Resultatet er stygt, men med unntak av litt for enkle mål, er vi ikke så fryktelige i dag, sier Bjørkan.