Rooney spår United-suksess neste sesong

Wayne Rooney tror Manchester United er bedre stilt til å kjempe om seriegullet kommende sesong. Foto: Jason Cairnduff / Reuters / NTB scanpix. Les mer Lukk

Manchester United kom sterkt på slutten av sesongen, og kapret til slutt en mesterligaplass. Etter to magre år, tror stjernespissen Wayne Rooney at klubben kan ta sin 21. ligatittel neste sesong.

Louis van Gaal fikk en treg start på karrieren som United-manager. Etter hvert fikk han fart på laget og har trolig ledet klubben inn i Europas gjeveste turnering igjen for første gang siden Sir Alex Ferguson ga seg i klubben etter 2012/13-sesongen.

– Jeg tror vi er nær, det er ingen tvil om det. Du kan se det i våre prestasjoner, vi spiller ut lag, har ballen mest, og det gjenstår bare å ta bedre vare på sjansene våre, sier Rooney i et intervju med tidligere lagkamerat Gary Neville i Sky Sports.

Krisestemning

For etter en svak sesongåpning var det nærmest på ny krisestemning i den tradisjonsrike klubben. Med 13 poeng i de første ti rundene var få fornøyde med situasjonen, som ble bedre og bedre utover sesongen.

– Hvis du tar de ti, elleve første kampene, tror jeg vi hadde 13 poeng. Når du tar det i betraktning og teller opp antall poeng etter de første kampene, har vi trolig tatt like mange poeng som alle de andre beste, forteller Rooney.

Den engelske landslagskapteinen sier at klubben nådde den realistiske målsettingen som ble satt foran sesongen.

– Vi byttet manager, trenere, samt at nye spillere kom inn. Realistisk visste vi at det ville bli tøft for oss å vinne Premier League. Vi måtte minst ha en topp-fire-plassering for å være fornøyde. Hvis vi ikke hadde endt opp blant de fire beste, ville det vært en katastrofe for denne klubben, sier Rooney.

Håper på signeringer

Rooney har vært en viktig bidragsyter for van Gaal. Angriperen, som en periode ble brukt på midtbanen, startet 33 oppgjør i ligaen. Det resulterte i tolv mål og fem assister. 29-åringen håper noen store signeringer i sommer vil gjøre laget enda sterkere.

– Hele spillergruppen, meg selv om manageren inkludert, tror at vi kommer til å få inn en ny spiller eller to i løpet av sommeren. Vi føler vi er nær, og at vi har gode sjanser til å gå for ligatittelen neste sesong, mener Rooney.