Deila tror på flere tittelfester

Ronny Deila ser for seg gode tider i Celtic i årene som kommer. (Foto: Graham Stuart / Reuters / NTB scanpix) Les mer Lukk

Søndag kan Ronny Deila og Celtic endelig ta en skikkelig feiring av årets seriemesterskap. Han tror ikke det blir den siste seiersfesten under hans ledelse.

Lagets første serietittel under nordmannen ble spikret allerede i starten av mai, men først etter søndagens match mot Inverness Caledonian Thistle kan klubben feire på skikkelig skotsk maner. Da får de utdelt pokalen hjemme på Celtic Park som bevis på at de er blitt seriemester i Skottland for fjerde år på rad.

Deila ser fram til party og moro, men understreker samtidig at han for lengst har rettet blikket framover. Han ønsker å fortsette den positive utviklingen som klubben har vært inne i siden han kom dit fra Strømsgodset i fjor sommer.

– Det blir en spesiell dag, den siste i årets sesong. Vi er mestere, og vi ønsker å avslutte som et mesterlag med en god kamp. Etterpå skal vi feire og ha det hyggelig. Vi står foran ferie og spennende tider, sier Deila.

Sett bilder

Deila erkjenner at han har sett bilder av lignende feiring fra før av.

– For meg blir det første gang, men jeg håper at det kommer mange flere. Dette skal fortsette, og vi skal fortsette å utvikle oss hele tiden, arbeide hardt og konsentrere oss om det som er viktig, sier den tidligere norske eliteserietreneren.

Deila har slått seg til ro i Skottland.

– Jeg føler meg hjemme her, og jeg føler en god kjemi med supporterne. Jeg tror dette fellesskapet bare kan vokse med årene. Forhåpentlig får vi mange flere trofeer å feire.

Rangers

Lørdag kan også Rangers ta et nytt steg nærmere det ypperste selskap i Skottland. Da spilles den andre kampen i opprykkssemifinalen mot Hibernian. Rangers vant den første kampen på hjemmebane 2-0.

I den avgjørende kampen om opprykk møter de Motherwell, som havnet sist i årets skotske eliteserie,

– Vi er halvveis der, sier Rangers-forsvarer Richard Foster.