Hull må bryte dyster statistikk

Hull-manager Steve Bruce går en spennende søndag i møte. (Foto: Matthew Childs / Reuters / NTB scanpix) Les mer Lukk

Steve Bruce har aldri slått Manchester United som manager. Søndag må den statistikken brytes dersom Hull skal berge plassen i Premier League.

Det meste handler om Hull og Newcastle foran avslutningsrunden i Premier League. Én av klubbene rykker ned, mens den andre berger plassen i toppserien. Før kampstart har Newcastle det beste utgangspunktet med to poengs forsprang til nedrykksrivalen.

For Hull betyr det én eneste ting. Bare seier er godt nok hjemme mot Manchester United. Det blir ingen enkel oppgave, og laget med kallenavnet Tigerne har så visst ikke historien på sin side.

– Vi må slå Manchester United nå, og det har jeg ikke klart i løpet av mine 17 år som manager, sier Steve Bruce til lokalavisen Hull Daily Mail.

Gamle venner

54-åringen var selv suksessrik kaptein for Manchester United på 1990-tallet, men tror ikke på milde gaver fra gamleklubben søndag. United er samtidig sikret fjerdeplass i ligaen og har ingenting å spille for.

– Vi kan ikke bruke tid på å bekymre oss for motstanderen, for vi har tidligere vist at vi kan hevde oss mot de aller beste, sier Bruce.

Det siste har han helt rett i. Hull har tatt poeng fra både Manchester City, Arsenal og Liverpool denne sesongen. Hjemmekampen mot Liverpool endte med 1-0-seier, og Chelsea slet seg til 3-2-seier.

– Jeg vet at vi er i stand til å løse denne oppgaven. Vi vet alle hvor viktig denne kampen er, så la oss sørge for at vi griper sjansen, sier Bruce.

Ergerlige poengtap

Langt tyngre gikk det i det første møtet med søndagens motstander Manchester United. Det endte med 0-3-tap etter scoringer av Chris Smalling, Wayne Rooney og Robin van Persie.

Steve Bruce gjør ingen forsøk på å bortforklare at Hull har havnet i nedrykksstriden.

– Etter 38 kamper har de tre bunnlagene fortjent å havne der de ligger, sier han.

Ergrer seg litt gjør han likevel.

– Man ser tilbake og ergrer seg over de kampene der man har rotet bort poeng, som på overtid mot Manchester City og da vi ledet 1-0 hjemme mot Sunderland. Det er lett å tenke «hva om ...», sier Bruce.

Newcastle har på sin side vunnet bare én kamp siden John Carver overtok manageransvaret etter Alan Pardew. Kommer seier nummer to hjemme mot West Ham søndag, hjelper det ikke hva Hull finner på mot Manchester United.