Hallén: – Blir aldri ferdig med kampfiksingssaken

Yngve Hallén tror NFF aldri blir ferdig med kampfiksingssaken. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix. Les mer Lukk

Norsk fotball kan aldri legge kampfiksingssaken bak seg, mener NFF-president Yngve Hallén. Men forbundet håper å ta lærdom og på den måten forhindre lignende hendelser i framtiden.

Helt siden saken ble kjent i juli 2012, har kampfiksingssaken vært et mørkt kapittel for Norges Fotballforbund (NFF). Onsdag faller dommen. Sju tiltalte får vite om de blir dømt eller ikke.

For norsk fotballs del håper Hallèn at saken alltid vil bli liggende i bakhodet hos forbundet.

– Så lenge det finnes personer som driver med økonomisk kriminalitet, er dette noe vi aldri blir ferdig med, sier fotballpresidenten til NTB.

– Legger grunnlag

Saken har fått stor mediedekning, og i norsk fotball er det den første av dens art som har vært oppe i rettssystemet.

Hele prosessen, siden NFF ble gjort oppmerksomme på mistanke rundt 2.-divisjonskampene Frigg – Asker og Østsiden – Follo til rettsgangen, har vært ny for fotballforbundet.

– Vi er ikke ferdige, men dette legger grunnlag for samarbeid og for å innrette et nytt lovverk. Det er et nytt område. Det er en prinsipiell sak. Vi har hatt møter med myndighetene og samarbeider med Norsk Tipping. Vi håper det kommer et lovverk på plass, sier Hallén.

Helt fra juli 2012 har NFF samarbeidet tett med myndighetene og politiet om saken. Det er noe Hallén og co. har satt stor pris på.

– Jeg må berømme og takke politiet og myndighetene for innsatsen. De har vært på ballen fra første stund. De har engasjert seg, og uten dem ville vi ikke ha kommet så langt som vi har i dag.

Fem spillere tiltalt

Formose Pape Mendy, Drin Shala, Saif Haydar Jafar, Alban Shipshani og Fredrik Alexander Notice er spillerne som er på tiltalebenken i saken. I tillegg er to svenske gamblere tiltalt for å være bakmennene i kampfiksingen.

Alle har nektet straffskyld, men aktor la ned påstand om at de sju må straffes med to til fem år i fengsel. Advokatene ba derimot om full frifinnelse for alle sammen.

Klokken 14.00 onsdag blir dommen lagt fram i Oslo tingrett.