Bournemouth klare for Premier League

Aston Villas Ciaran Clark og AFC Bournemouths Harry Arter (til venstre) i kamp om ballen i FA cupens fjerde runde i januar i år. Nå kan de to lagene møtes i Premier League. Foto: AP / NTB scanpix. Les mer Lukk

Etter 3-0-seieren over Bolton tirsdag er det bare syltynn teori som kan ta fra overraskelseslaget Bournemouth opprykk fra mesterskapsserien.

Da dommeren blåste i fløyta for å markere kampslutt ble banen raskt fylt opp av jublende supportere, som hadde vært vitne til siste kapittel i et fantastisk eventyr.

Seks år etter at Bournemouth endte på 89.-plass i det engelske ligasystemet er de klare for Premier League.

– Denne klubben var ikke på vei noe sted. Måten alt har blitt snudd helt rundt er imponerende, sa manager Eddie Howe.

Med én runde igjen er laget tre poeng foran Middlesbrough. Men samtidig har de 20 mål bedre målforskjell, noe som betyr at opprykket i praksis er sikret.

– Jeg er født pessimist, men det ville vært en enorm smell om vi ikke rykket opp nå. Vi ønsker uansett å avslutte med en seier, sa Howe.

Bolton har ingenting å spille for, og ble heller ingen målestokk for opprykksjagende verter tirsdag. Det tok likevel en stund før målene kom, men da var det ingen tvil.

Matt Pugh satte inn det første etter 39 minutter, før Matt Ritchie økte like før pause.

Etter 70 minutter ble Dorian Dervite utvist for Bolton, samtidig som han forårsaket straffespark. Yann Kermorgant misbrukte straffesparket, men like etter sørget Callum Wilson for å sette inn 3-0.

På slutten kunne laget økt ledelsen ytterligere. 3-0 var imidlertid mer enn nok på en kveld hjemmefansen vil huske svært lenge.

Watford er allerede klare for spill i Premier League. Norwich, Middlesbrough og to av Ipswich, Derby, Brentford og Wolverhampton møtes i omspill om siste opprykksplass.