Dahle Flesjå bytter ut terrengsykkelen i 2017

Your browser doesn't support HTML5 video.

Gunn-Rita Dahle Flesjå satser for fullt mot 2017 Les mer Lukk

Gunn-Rita Dahle Flesjå har klare ambisjoner på landeveissykkelen og satser mot temporittet under sykkel-VM i Bergen i 2017.

Mandag ble det klart at 42-åringen vraker terrengsykkelen etter Rio-OL til fordel for temposykkelen.

Hun er klar over at det er store forskjeller mellom terreng og landevei, og vedkjenner at hun kun får denne ene sjansen.

– Det ble en unik mulighet og sjanse som dukket opp. Jeg har jo egentlig aldri fått satset på landevei. Jeg har riktig nok kjørt en del landeveisløp og har mange topplasseringer både i verdenscup og i etapperitt, men jeg har aldri satset på det ordentlig. Min jobb er og har vært terrengsykling, og det blir det i to år til, sier Dahle Flesjå til NTB.

Søker ekspertise

Omstillingen fra terreng til landevei vil kreve sitt.

– Jeg har foreløpig ikke testet meg i vindtunneler eller lignende. Det kommer jo til å kreve masse arbeid. Og ekspertise må vi hente inn. Vi kan jo ikke prøve og feile, for vi har bare ett år på oss til å snu dette, sier Sandnes-syklisten.

– Motoren og den treningsfilosofien vi bygger vår suksess på, må vi jobbe videre med. Så må vi ha spesialtrening på temposykkelen, og jeg tror det er mulig å komme opp på det nivået som trengs, sier en optimistisk Dahle Flesjå.

Rio-OL var lenge planlagt som et punktum for en fantastisk karriere som terrengsyklist. Sammen med ektemann og trener Kenneth Flesjå fant hun imidlertid ut at VM på hjemmebane fristet for mye til å gi seg.

– Vi tenkte vel tanken samtidig, men jeg husker ikke hvem av oss som våget å si det høyt først. Men vi så det som en gyllen sjanse da Norge fikk VM, forteller 42-åringen.

Vunnet det meste

I løpet av sin innholdsrike karriere har Dahle Flesjå vunnet ett OL-gull, ni VM-gull og åtte EM-gull, samt fire sammenlagtseirer i verdenscupen.

Mandag holdt hun pressekonferanse og fortalte om satsingen fram mot Rio-OL neste år.

Som terrengsyklist og med sin lette kropp har Dahle Flesjå sin klare styrke når det går oppover. Hun mener likevel at hun også har en del egenskaper som er gode å ha for å bli en god temposyklist.

– Jeg hadde nok helst sett at de hadde lagt inn litt ekstra bakker i løypa, men da må vi bare jobbe ekstra med styrken på flatene, sier 42-åringen.