B.B.S. Sugarlight lekte seg til seier

B.B.S. Sugarlight vant Olympiatravet på Åby lørdag. Her er hesten før et tidligere løp på Bjerke. Foto: Berit Roald, NTB scanpix Les mer Lukk

Den norske stortraveren B.B.S. Sugarlight tok sin største seier da han vant Olympiatravet i Göteborg lørdag.

Den seks år gamle vallaken stormet til tet fra start, og holdt siden en av de største oppvisningene noen norsk traver har gjort. Hesten vant på den strålende tiden 1.10,7 over distansen 2140 meter, og tiden må ses i lys av det sure regnværet. Seieren var verdt 1,5 millioner svenske kroner.

Tusenvis av norske tilskuere kranset Åby Travbane, og fra hjembyen Fredrikstad hadde B.B.S. Sugarlight med seg sin egen heiagjeng.

– Jeg har Norges beste hest

Trener og deleier Fredrik Solberg var i sentrum for alles oppmerksomhet etter løpet, og han var nærmest i ekstase etter den enorme oppvisningen.

– Nå er det ingen tvil. Jeg har Norges beste hest, jublet Solberg.

– Det verste er at jeg tror hesten har mer å gå på. Jeg anslår at han mangler 5 prosent på den absolutte toppformen. Han skal være i sitt livs form den siste søndagen i mai når Elitloppet kjøres i Stockholm.

Og til Elitloppet skal B.B.S. Sugarlight. Rett etter seieren ble vallaken invitert til Europas største sprintløp, og der får han trolig følge av den andre norske topphesten, Support Justice.

– Nest best i løpet

Support Justice og Geir Vegard Gundersen var favoritt i Olympiatravet, men ekvipasjen fikk en veldig tøff oppgave og ble «bare» nummer fire.

– Vi fikk posisjonen som tredjehest i annetspor, men da jeg satte fart 700 meter fra mål, merket jeg tidlig at vi ikke kunne gjøre noe med en fantastisk B.B.S. Sugarlight som var overlegent best i dag. Med tanke på at vi dro fram hestene i tredjespor, er jeg likevel fornøyd med Support Justice, sa Gundersen.

– Jeg synes han gjorde løpets nest beste prestasjon, og nå tar vi nye tak. Med to norske hester helt i verdenstoppen, blir det spennende tider for alle travelskere de neste ukene.

Glad vinnerkusk

Rutinerte Peter Untersteiner kusket B.B.S. Sugarlight, og Untersteiner er en av Sveriges største travtrenere. Han har mye av æren for hestens kolossale framgang de siste to sesongene. Etter lørdagens oppvisning var det en svært opprømt vinnerkusk som snakket med pressen.

– Det er helt utrolig å få være med på den reisen denne hesten har gjort. Husk at han startet i lunsjløp og såkalte poengjakter for to år siden, og nå er han helt i den ypperste verdenseliten. Det viser at alt er mulig i denne sporten. Gjennom B.B.S. Sugarlights enorme framganger lever drømmene for mange amatører og småtrenere som driver med trav, sa Untersteiner.

– I dag trodde jeg nesten ikke det jeg var vitne til. Etter den enorme farten som hadde vært underveis, bare stakk han fra de andre ned oppløpet. Nå er det bare for alle travvenner i Norge å bestille billett til Elitloppet i Stockholm om fire uker. Slik han oppførte seg i dag, skal han ha en prima vinnersjanse der også.