Ingen fare med Ødegaard

Your browser doesn't support HTML5 video.

Høgmo med Ødegaard-skryt
Martin Ødegaard avdramatiserer fullstendig smellen han fikk på slutten av landslagets trening onsdag. – Ingen fare, sa han til NTB torsdag.

– Jeg fikk en liten stempling, bare. Det hører med i fotballen og er ikke noe farlig, sa han.

Ødegaard og resten av landslaget gjennomførte sin fjerde fellestrening i Spania før avreise til Kroatia senere torsdag. For første gang på samlingen ble treningen stengt for presse og andre utenforstående etter oppvarmingen.

Mens Ødegaard onsdag fikk alle kameralinser rettet mot seg da han fikk behandling for stemplingen, opplevde han det samme da han på vei ut til treningen stoppet på tribunen og slo av en prat med gamletrener Ronny Deila. Celtic-manageren er i Spania og har fulgt landslagets treninger de siste dagene.

Landslagssjef Per-Mathias Høgmo er blitt imponert av Ødegaard så langt på samlingen.

– Jeg synes han har vært veldig god. Han har vist det vi vet bor i ham, vært stabilt god med ball og også vist større frekvens i spillet sitt enn vi har sett tidligere. Jeg synes faktisk han bærer preg av at han har trent på veldig høyt nivå en periode, og også hatt bra matchtrening, sa Høgmo torsdag.

– Jeg synes det har vært veldig gode økter hittil, med bra fokus på treningene. Alle jobber godt, og det lover veldig bra, synes Ødegaard selv.

Han har spilt bare en snau halvtime så langt i EM-kvalifiseringen, men de åpne treningene på den spanske solkysten har tydet på at Høgmo akter å bruke ham mer lørdag.

Fram til kampen får han lade opp i fred og ro. Ødegaard og Mats Møller Dæhli får mediefri fredag, og treningen på stadion i Zagreb stenges også.