Sykdom ødela for Njåtun

Verdenscup på skøyter i Vikingeskipet. Ida Njåtun ble bare nummer på 1500 meter lørdag. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Les mer Lukk

Ida Njåtun drømte om pallplass på 1500-meteren i Vikingskipet lørdag, men lungebetennelsen hun fikk påvist i kjølvannet av EM kostet for dyrt.

– Jeg var veldig optimistisk før denne helgen, men det var nok litt lite realistisk ut fra forutsetningene, fastslo bærumsjenta overfor NTB etter å ha innledet verdenscuphelgen på hjemmebane med niendeplass på tiden 2.00,27.

Njåtun fikk på ingen måte den oppladningen hun ønsket seg til løpene på Hamar. 23-åringen slet med halsvondt og hoste under EM i russiske Tsjeljabinsk for tre uker siden, men gikk likevel sterke løp. Vel hjemme fikk hun konstatert lungebetennelse og måtte nøye seg med lett og tilpasset trening i nærmere to uker.

Les også: Garanterer at sprintuttaket ikke blir endret

Klart slått

Først de siste dagene har bærumsjenta vært tilbake på isen for fullt. Derfor var naturlig nok 23-åringen svært usikker på hvor hun sto foran lørdagens 1500 meter i Vikingskipet. Svarene kroppen ga var så som så.

– Det var egentlig tungt fra start til mål, og det var kanskje ikke mer å forvente. Det tar tid å vende seg til å gå på is etter en sånn pause som jeg har hatt, sa Njåtun.

Hun gikk i siste par mot amerikanske Heather Richardson og ble klart slått. Richardson tok sin andre strake seier på 1500 meter i verdenscupen med tiden 1.56,30.

– Jeg ser av tidene her at jeg kunne vært på pallen. Derfor føles det litt surt akkurat nå, sa Njåtun, som har 1.54,09 som personlig rekord på distansen.

Les også: Northug tok NM-gull på 30 km

Ny sjanse søndag

Med til historien hører det at sesongens to beste 1500-meterløpere på kvinnesiden, nederlenderne Ireen Wüst og Marrit Leenstra, ikke deltar på Hamar denne helgen.

Nå ser Njåtun fram mot søndagens 3000 meter. Forhåpentlig kommer det en opptur der.

– Nå skal jeg roe meg ned og sykle dette løpet ut av beina. Så skal jeg gjøre et nytt forsøk på 3.000, smilte hun.

Hege Bøkko hadde en tung dag på Hamar lørdag. 23-åringen gikk til tiden 2.03,99 på sin 1500 meter. Med det endte hun sist i A-gruppen.

Les også: Sundby måtte bryte: – Jeg er bekymret