Bjørgen støtter landslagsledelsens Northug-krav

Marit Bjørgen sier det er rett at landslagsledelsen tvinger Petter Northug til å gå NM-sprinten. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Les mer Lukk

Marit Bjørgen (34) mener det var riktig av Norges Skiforbund å kreve at Petter Northug måtte reise tidligere hjem fra høydeoppholdet i Italia for at han skulle gå fredagens NM-sprint.

– Ja. Det er andre som har gått fort på ski også, og det er kanskje ingen selvfølge at Petter går sprinten i VM, svarte Bjørgen på spørsmålet fra Adresseavisen.

Bjørgen tror ikke det vil påvirke noe som helst at Northug må dra ned fra høyden i Seiser Alm én dag tidligere enn han hadde tenkt.

– Jeg tror ikke dette vil gi noe utslag på Petters VM-form uansett. Han stiller i VM i Falun i like god form selv om han går sprinten eller ikke, sa Bjørgen.

Bjørgen skal selv til høyden i Seiser Alm allerede kommende lørdag. Det betyr at hun bare går én NM-øvelse på Røros, og det er torsdagens 10 kilometer fri teknikk.

Petter Northug går ikke torsdagens 15 kilometer i NM. Northug går fredagens sprint, og så gjenstår det å se om det blir noen start på lørdagens skiathlon og søndagens stafett.