Bjørndalen redd for Northugs VM-form

Ole Einar Bjørndalen er skeptisk til at Petter Northug (t.h.) må avbryte sitt opphold i høyden. Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix) / NTB scanpix Les mer Lukk

Petter Northug reiser hjem fra et høydeopphold for å gå NM-sprint. Det frykter Ole Einar Bjørndalen (41) kan gå utover langrennskongens VM-form.

– Jeg kan ikke ta stilling til at Skiforbundet kaller hjem Petter fra høydesamling, for jeg kjenner ikke avtalene de har gjort før Petter dro til høyden. Men på generelt grunnlag kan jeg si at å avbryte et høydeopphold, er kritisk i forhold til det mesterskapet du har foran deg som høydeoppholdet skal bygge opp formen til, sier Bjørndalen til Sporten.com.

Bjørndalen har ofte ladet opp i høyden. Og det med stor suksess. Nå er skiskytteren spent på hvordan det avbrutte høydeoppholdet vil påvirke Northug under ski-VM i Falun midt i februar.

Les også: Northug og Sundby med forskjellig VM-oppkjøring

– Det kan bety at han ikke når toppformen hundre prosent...så da må Petter ta i bruk en plan B, noe han alltid pleier å ha, sier Bjørndalen.

– Jeg kan ikke huske at jeg har lyktes uten høydetrening når jeg skal prestere optimalt i mesterskapet, fortsetter medaljegrossisten.

Northugs trener, Stig Rune Kveen, sier at Northug går glipp av tre høydedøgn.

Les også: Northug slipper soning under VM