Nøkkelen ligger i å ha jevnt rask sving hele veien

KLAR: Henrik Kristoffersen gleder seg til slalåmrenn i Schladming. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Les mer Lukk

Henrik Kristoffersen er tilbake i Schladming, i bakken der han tok sin aller første verdenscupseier foran et halvt hundre tusen elleville østerrikere i fjor.

Likevel ser han ikke på bakken midt i Schladming sentrum som noen lykkebakke, men spesiell er den.

– Dette er en bakke som er helt annerledes enn Wengen og Kitzbühel, for dette er en bakke som det er mer jevn helling på. Det er en kant oppe og en liten kul i bunnen, men bortsett fra det, er det jevnt bratt hele veien. Det er annerledes, for i Wengen og Kitzbühel må man være litt smart til tider, på grunn av at det er mye terreng. Her er det viktig å ha en jevnt raskt sving hele veien ned, fra start til mål, sier Kristoffersen til NTB kvelden før han skal forsvare seieren fra i fjor i verdenscupens mest elleville og populære renn.

– Det blir som i de fleste renn, bånn gass hele veien, men her er det ikke så mange steder du må bremse litt ned og ta det med ro som det er mange andre steder, legger han til.

Les også: «Finken» tror Henrik (20) tar Norge til ny gullalder

Nok utfordringer

Kristoffersen sier at bakken i Schladming er utfordrende nok, men den er helt annerledes fra mange andre legendariske bakker.

– Jeg vil svare både ja og nei når du spør om denne bakken er spesielt utfordrende for meg.

– Det er jo slik at jo lettere det er, jo vanskeligere er det å kjøre fort. Dette er ikke noen lett bakke på noen som helst måte, men utfordringen her er av en helt annen type enn, for eksempel, Kitzbühel, forteller Kristoffersen.

– Det er jo slik at alle bakker i verdenscupen er krevende, men de er krevende på litt forskjellig måte, og denne bakken her i Schladming har sine egne utfordringer og vanskeligheter, legger 20-åringen til.

– Spesielle forberedelser?

– Jeg har stått på ski og ligget i senga og sovet. Det er forberedelsene i dag. Det var litt trening i formiddag, og der la jeg bare vekt på å utvikle meg videre som skiløper. Det er jo det jeg streber etter hele tiden; å bli en bedre alpinist. Derfor tok jeg ikke mye hensyn til at det er renn tirsdag på de treningsrundene jeg kjørte i Reiteralm, sier han.

Les også: Jansrud vant i Kitzbühel

Ingen lykkebakke

– Nei, jeg tenker ikke på dette som en lykkebakke, for skal jeg bli best, må jeg være best i flere enn én bakke, og da kan jeg ikke tenke på lykkebakker, mener Henrik Kristoffersen om slalåmtraseen i Schladming.

Men han tenker på dagene etter tirsdagens kveldsfest i verdenscupen.

– Ja, nå ser jeg fram til å komme hjem til mor på onsdag. Det gleder jeg meg til. Det skal bli godt å få tatt livet litt med ro noen dager, for det har ikke vært mye fri. Jeg hadde fire dagers pause i julen. Før det var jeg på ski i en sammenhengende måned, og så har det vært en drøy måned nå, forteller han.

Og allerede mandag til uken går turen videre til trening i Aspen, og deretter til VM i Beaver Creek.

– Er det noe spesielt du føler du må ha på plass før VM?

– Nei, det er vel ikke det. Mange snakker om spesielle snøforhold og slike ting i Colorado, men jeg føler ikke at det er noen stressfaktor. Det gjelder bare å kjøre på ski og gjøre det jeg gjør stort sett hver dag, sier han.

– Betyr en seier her i Schladming ekstra mye for deg?

– Jeg er like glad for hver eneste verdenscupseier, så å vinne her er både spesielt og ikke, for det gjør jo ikke noe å vinne foran nesten 50.000 mennesker. At det er så stor interesse betyr mye for alpinsporten, og da betyr det mye for meg også, for det er jo denne idretten jeg elsker å drive med.

– At det er mye folk her er ekstremt positivt, sa Henrik Kristoffersen til NTB mandag kveld.

Les også: Ny pallplass for Henrik Kristoffersen