Råsterk Jansrud til topps

Kjetil Jansrud tok en ny verdenscupseier lørdag. Foto: NTB Scanpix Les mer Lukk

Kjetil Jansrud ledet fra start til mål og suste inn til en ny verdenscupseier i super-G lørdag.

Nordmannen slo det italienske hjemmehåpet Dominik Paris med 46/100 sekund. Hannes Reichelt fra Østerrike tok tredjeplassen, ytterligere 8 hundredeler bak vinnertiden.

– Jeg fortsetter den gode trenden fra USA og blir nummer én og to her. Det er veldig deilig, og jeg er superfornøyd med helgen, sa Jansrud til NRK.

29-åringen ledet med 43 hundredeler ved første mellomtid, og ledelsen økte deretter til 70. Selv om Jansrud gjorde en liten teknisk feil etter litt over halvkjørt renn, var han fortsatt i klar ledelse også etter siste mellomtid.

Vinstra-løperen har i vinter tatt 560 poeng av 600 mulige i fartsdisiplinene. Lørdagens seier var Jansruds fjerde i verdenscupen denne sesongen. Nylig vant han både i utfor og super-G i canadiske Lake Louise, mens han vant utforrennet i Beaver Creek.

Totalt har Jansrud sju verdenscuptriumfer i karrieren. Først i vinter klarte han å vinne utenfor Norge. Hans tre første seirer kom i Kvitfjell.

Det var tredje år på rad at en nordmann vant super-G-rennet i Val Gardena. Aksel Lund Svindal gikk til topps i både 2012 og 2013.