Brækhus banket Retzke tross fotskade

Your browser doesn't support HTML5 video.

Brækhus: – Litt rart å håpe at foten er brukket Les mer Lukk

Cecilia Brækhus forsvarte sine fire VM-belter med poengseier mot Jennifer Retzke i København lørdag. Den norske proffbokseren er fortsatt ubeseiret gjennom 27 kamper.

Runde for runde:  

VM-kampen i weltervekt i forbundene WBA, WBC, WBO og IBF mellom Cecilia Brækhus (64,6 kg) og Jennifer Retzke (66 kg) runde for runde:

1. runde: Cecilia Brækhus gikk rett på Jennifer Retzke, men den tyske jenta prøvde å svare så godt det lot seg gjøre. Hun fikk inn en og annen ufarlig treffer og gikk lavt med hodet. Brækhus holdt ikke veldig høyt tempo i åpningsrunden, men traff med gode slag og tok en klar seier i denne runden. 10-9.

2. runde: Brækhus angrep som i første runde, og Retzke hadde mer enn nok med å forsvare seg. Den norske verdensmesteren holdt Retzke på avstand og fikk inn nye treffere. Etter litt tilsnakk fra dommeren, traff Brækhus godt med en høyre-venstre-kombinasjon. Ny klar rundeseier. 10-9 til Brækhus.

3. runde: Retzke angrep og ville være med i kampen, men hadde problemer med å få inn treffere på Brækhus. Cecilia traff både til hodet og kroppen. Traff også med en god høyre midtveis i runden. Brækhus kontrer og danser unna og har full kontroll. Ny 10-9-runde. Her er det mesteren som bestemmer det meste.

4. runde: Retzke løp mot Brækhus i midten av ringen. Begge traff med kroppsslag. Retzke gir seg ikke og forsøker å sette inn angrep, men har problemer med å nå fram. Litt klenging og en ufarlig Retzke-treffer, men den tyske jenta må ta imot mye mer enn hun gir. Her er det mye enveiskjøring, og Brækhus avsluttet runden med flere fine treffere. Ny 10-9-runde i norsk favør.

5. runde: Retzke gikk lavt med hodet i begynnelsen og måtte ta et par treffere. En uppercut fra Brækhus gikk inn, men det var ikke en helt ren treffer. Traff også godt med en høyre-venstre. Kampen begynner å nærme seg rått parti, og Retzke må ta veldig mange slag. Hun er i ferd med å få rundjuling. 10-9 til Brækhus igjen.

6. runde: Retzke gikk på og fikk noen kroppsslag i magen til Brækhus. Den norske verdensmesteren svarte med å treffe med slag til hodet. Retzke bøyer seg lavt for å forsvare seg, og hun har også en tendens til å klenge. Brækhus traff i hanskene og i magen. En høyre var også nær ved å treffe hakespissen. Norsk 10-9-runde.

7. runde: Brækhus gikk på og traff til kroppen, men måtte også ta noen kroppsslag. De to klengte på hverandre, og Brækhus traff med nye kroppsslag. Hun slo også gjennom guarden til Retzke, som ikke ville gi seg og som fikk inn noen helt ufarlige treffere. Hun ser ut til å gå tom for krefter Brækhus traff med flere harde slag til hodet i slutten av runden, men Retzke klarte seg, utrolig nok. 10-9 i norsk favør.

8. runde: Retzke traff i magen til Brækhus. Et slag til hodet gikk også inn i de første sekundene av runden. Brækhus kom sterkt tilbake og fikk inn noen saftige treffere som rystet Retzke. Den tyske jenta tålte veldig mye, men var totalt sjanseløs. Gikk på noen harde treffere også mot slutten av runden. Brækhus får runden. 10-9.

9. runde: Brækhus haltet ut til denne runden. Det er den høyre foten som er problemet, men hun holder likevel Retzke på god avstand og treffer mer enn den tyske jenta, selv om hun ikke er like bevegelig som vanlig. Retzke prøvde seg med et kraftig angrep på slutten av runden, men måtte ta mer enn hun klarte å gi. 10-9 til Brækhus igjen.

10. runde: Åpnet som de forrige rundene med Retzke aggressiv og på alerten, men Brækhus følger opp og slår fra seg. Har fortsatt god kontroll, selv om foten plager henne. Fikk inn flere fine treffere til hodet mot slutten av runden. Samtidig fikk den norske mesteren trampeklapp fra publikum. Vant også den siste runden, selv om det var litt jevnere da. 10-9 og klar norsk seier. VM-titlene er fortsatt i norsk eie. Cecilia Brækhus beholdt alle de fire mesterbeltene sine og er fortsatt ubeseiret som profesjonell etter 27 boksekamper.

Den norske bokseren fikk trøbbel med høyrefoten og haltet gjennom nesten halve kampen, men hun ble tilkjent poengseier i hver av de ti rundene.

– Tusen takk for støtten. Det var en «shit» kamp, men «shit happens», jeg kom meg igjennom. Jeg var uheldig og tråkket over, men jeg håper å komme sterkere tilbake. Tusen takk, sa Brækhus rettet mot det norske publikummet i Falconer Hall etter kampen.

Hun forsvarte sine VM-belter i forbundene WBA (World Boxing Association), WBC (World Boxing Council), WBO (World Boxing Organization) og IBF (International Boxing Federation).

Kontrollert

Brækhus virket sterkest fra starten, og Retzke hadde tidlig mer enn nok med å forsvare seg selv.

Fra tredje runde ble overtaket veldig synlig da Brækhus fikk inn en solid uppercut.

Allerede da begynte Retzke å se sliten ut.

Den norske «førstedamen» fortsatte å styre det meste utover i kampen. Hun var mye mer bevegelig enn tyskeren og unngår alvorlige treffere. Retzke bokset noe ufint og brukte både hode og skulder mye, men det nyttet ikke mot verdensmesteren.

Småtrøbbel

I sjuende runde måtte Brækhus tåle noen kroppsslag i magen. Dessuten måtte hun ise ned foten mye mellom rundene. Hun ble mer og mer plaget av den skadde foten, men halte seieren i land uten nevneverdige problemer.

Også mot slutten traff hun Retzke med flere slag.

– Selv med en ødelagt ankel, gjorde hun det briljant. Vi kan være veldig fornøyde med seieren, sa Brækhus' promoter Nisse Sauerland til Viasat.

Og Brækhus kunne slippe jubelen løs da de tre dommerne ga henne en enstemmig seier med poengsummene 98-92, 100-90 og 100-90.