Brandsdal slo Northug på oppløpet

Eirik Brandsdal vant sprinten i Kuusamo lørdag. Her er han i aksjon under prologen i verdenscupen langrenn sprint menn i Drammen. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Les mer Lukk

Som i fjor vant Eirik Brandsdal verdenscupsprinten i finske Kuusamo lørdag. Han slo Petter Northug etter en spennende duell inn mot mål.

Norge sto for en skikkelig knockout i sprintfinalen og tok alle de fire øverste plassene.

Bransdal så ut til å slite i bakken før oppløpet, men holdt hodet kaldt og hentet seg mesterlig inn. Northug øynet seier i verdenscupåpningen, men måtte til slutt innse at Bransdal var for sterk. Trønderen ble slått med 46 hundredels sekund.

– For en fantastisk løype, sa Bransdal smilende i seiersintervjuet vist på NRK.

Sondre Turvoll Fossli og Finn Hågen Krogh tok 3.- og 4.-plassen. Russerne Aleksej Petukhov og Sergej Ustjugov ble stilt helt i skyggen i finalen.

Før sprintfinalen var det spesielt Fossli som imponerte av de norske. Han tok seg til sin første verdenscupfinale med en stav på oppløpet i semifinalen. 21-åringen fra Hokksund var også best av samtlige løpere i kvalifiseringen.

For Ola Vigen Hattestad ble det stopp i kvartfinalen. Han var uheldig da finske Martti Jylhä hektet borti skiene hans og ødela løpet. Også Emil Nyeng og Pål Golberg røk ut i kvartfinalen.

Lillebror Tomas Northug og Timo André Bakken kjempet begge om finaleplass, men nådde ikke opp. Som eneste nordmann røk Simen Østensen ut i prologen.