– Northug må være egoist for å lykkes

Petter Northug blir beskrevet som en egoist av sine støttespillere, men de mener det er nødvendig for å lykkes i idrett. (Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix) Les mer Lukk

Petter Northugs nærmeste hjelpere de siste årene innrømmer at det er alt annen enn lett å jobbe rundt langrennsstjernen.

Søndag viser TV 2 dokumentaren «Sirkus Northug: Veien tilbake». Der kommer det ifølge Dagbladet fram opplysninger om hvordan det er å være en av Northugs nærmeste støttespillere.

Eirik Myhr Nossum er blant dem som uttaler seg. Han var trener for Northug forrige sesong, men ble skiftet ut i på forsommeren etter svake resultater.

– Den dagen Petter føler at en person eller en «ressurspool» ikke lenger kan gi ham noen ting av utvikling, så trekker han seg ut og går til neste tue for å prøve å utvikle seg videre og trekke ressurser derfra. I en individuell idrett der egoismen må stå høyt i høysetet for at du skal bli bedre, så er det her en veldig riktig måte å gjøre det på. Men det blir oppfattet som en veldig egoistisk tankegang, sier Nossum i dokumentaren.

Les også: Tøff tid for Northug

Han legger til at det ikke er ond blod mellom ham og Northug etter at samarbeidet ble avsluttet.

Stig Rune Kveen, som tok over trenerrollen etter Nossum, mener det er riktig av Northug å ha egoistisk side. – Når du driver med en individuell sport, må du være egoist. Sånn er det bare, sier Kveen.

Northug har hatt et tøft år. Etter en svak 2013/14-sesong ble han i mai arrestert for fyllekjøring. Han ble i høst dømt til 50 dagers ubetinget fengsel.