Retzke forberedte Brækhus på tidenes overraskelse

Cecilia Brækhus frykter ikke Jennifer Retzke i lørdagens VM-kamp. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Les mer Lukk

Jennifer Retzke advarer Cecilia Brækhus mot å ta lett på lørdagens VM-kamp i København.

Jennifer Retzke møtte ikke opp for felles pressekonferanse med Cecilia Brækhus i Oslo tidligere i uken, men hun var på plass i København torsdag.

– Jeg er klar over at Cecilia er verdensmester i fire forskjellige forbund og at hun sitter på fire mesterbelter, men jeg vet hva jeg møter. Jeg er mer enn godt forberedt på å møte den beste. Derfor kommer ikke bare Brækhus, men hele bokseverdenen, til å få seg litt av en overraskelse når jeg forlater Danmark med alle fire beltene, sa Jennifer Retzke da de to møttes i den danske hovedstaden.

Da den tyske utfordreren ikke møtte opp i Oslo, gikk promotor Nisse Sauerland knallhardt ut og kalte henne og managementet hennes «komplette idioter».

Utklassing

Brækhus skal ut i sin 27. proffkamp etter å ha vunnet alle de 26 første temmelig klart. De fleste ekspertene mener Retzke kommer til å bli overkjørt av sin norske motstander.

Men Retzke er ikke helt enig i det.

– Jeg har trent to ganger om dagen. Jeg vet at jeg må vise noe spesielt når jeg skal møte verdens beste. Derfor har treningen min også vært spesiell før denne kampen. Nå er jeg forberedt på å gi verden en overraskelse og Brækhus en bokseleksjon, sa Retzke.

Les også: Brækhus vil muntre opp triste bergensere

Raskere

Brækhus' trener Otto Ramin er ikke redd for at hun vil gå på en smell mot Retzke.

– Cecilia er en komplett bokser. Hun er bedre enn Jennifer Retzke i alt. Retzke ligner litt på Ivana Habazin. Hun kommer ikke til å bli noen utfordring eller gjøre det vanskelig og farlig for Cecilia i ringen, sa han torsdag.

– Cecilia kommer til å vise alle og en hver hvor attraktiv kvinneboksingen kan være, la han til.

Brækhus er heller ikke i tvil om hvem som er best.

– Jeg har stor respekt for motstanderen min. Det har jeg alltid, men jeg må likevel kunne si at Jennifer Retzke og jeg ikke er i samme divisjon. Hun er ikke på mitt nivå. Det kommer dere til å få se og Retzke til å merke lørdag kveld, sa Brækhus på den siste pressekonferansen før fredagens innveiing, da de to møtes igjen.

Hun hånte Jennifer Retzke i Oslo tirsdag, der den tyske jenta ikke møtte, og hun gjentok det rett opp i ansiktet hennes torsdag ettermiddag.

De to skal kjempe om VM-titlene i World Boxing Association (WBA), World Boxing Council (WBC), World Boxing Organization (WBO) og International Boxing Federation (IBF) i weltervekt lørdag.

Se video: Brækhus ler av å bli kalt diva