Trener anklaget for å spille bevisstløs

FALT OM: CSKA-trener Mladenov liggende ble liggende urørlig på sidelinjen etter å ha blitt truffet av en snøball fra en av Levski-supporterne. Foto: Skjermdump/YouTube Les mer Lukk

CSKA Sofia-trener Stoitsjo Mladenov hevder han ble slått bevisstløs da han ble truffet i hodet av en snøball under byderbyet mot Levski lørdag. Motstandernes supportere raser.

Lørdagens lokaloppgjør i den bulgarske toppserien i fotball ble en meget intens affære. Tidlig i kampen ble CSKA-trener Mladenov liggende urørlig på sidelinjen etter å ha blitt truffet av en snøball fra en av Levski-supporterne.

Episoden tvang dommeren til å stanse kampen i flere minutter.

Etter kampen, som endte med 3-0-seier til CSKA, hevdet Mladenov at han mistet bevisstheten som følge av snøballkastet. 57-åringen ba videre Det bulgarske fotballforbundet utestenge Levski fra landets øverste liga.

Tar til motmæle

Levski-fansen måtte tåle tøff kritikk i bulgarske medier etter kampen, men hevder selv at Mladenov falt på teatralsk vis etter å ha blitt truffet av snøballen.

– Barn leker med snøballer hele vinteren, men jeg har ikke hørt om noen som har kollapset av den grunn, sa lederen for Levskis nasjonale fanklubb, Vladimir Vladimirov, mandag.

Han har lite til overs for måten CSKA-manageren taklet episoden på.

– Det var motbydelig å se på. Skuespillet hans var svært dårlig, sa Vladimirov.

Mladenov hevder på sin side at han har fått en legeattest som beviser skadene han ble påført. Det vil han nå sende til Det bulgarske fotballforbundet dersom det er ønskelig.

Vurderes tirsdag

– De (Levski-fansen) begynte å kaste snøballer på oss helt fra start i kampen. Vi informerte fjerdedommeren, men han sa oppførselen var normal, sa CSKAs assistenttrener Anatoli Nankov.

Levski Sofia har en historie med supportervold og rasisme rundt sine kamper. Klubben er tidligere ilagt en rekke store bøter og har måttet spille flere kamper for tomme tribuner de siste årene.

Det er ventet at disiplinærkomiteen i det bulgarske forbundet vil diskutere snøballepisoden tirsdag.

CSKA Sofia topper den bulgarske toppserien etter 13 serieomganger. Byrival Levski er nummer seks, hele 11 poeng bak.