Roser Svindal for offensiv innstilling

Aksel Lund Svindal stilte med krykker og skinne på beinet da han torsdag møtte pressen i Sölden. Han røk akillesen under fotballtrening sist lørdag og er uaktuell for sesongåpningenšpå Rettenbachbreen søndag.. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Les mer Lukk

Landslagstrener Håvard Tjørhom er imponert over måten Aksel Lund Svindal har taklet akillesskaden på.

– Det er egentlig helt utrolig hvordan han har tatt dette. Han er en helt spesiell utøver. Den innstillingen han har vil hjelpe ham videre i opptreningen og rehabiliteringen. Med en gang det skjedde ble han veldig kald, rolig og skjerpet. Det er nok ikke alle som hadde reagert sånn, sier Tjørhom til NTB.

Det var sist lørdag at det smalt under lek med en fotball for Norges beste alpinist. Svindal skjønte straks at noe var galt med akillesen og at han ville være ute i minimum tre-fire måneder. Han ble operert på sykehuset i Innsbruck samme dag.

Allerede mandag møtte verdensstjernen pressen for første gang for å fortelle om det som hadde skjedd, og torsdag var han i skuddlinjen på ny. I to og en halv time snakket han med alle som ville da skileverandøren hans Head holdt hoff i sentrum av Sölden.

Bakgrunn:Langtidsskade for Aksel Lund Svindal

Offensiv

Svindal virket som alltid rolig og hyggelig, og vi ante også en tiltakende offensiv holdning, selv om han satt der med krykken sin og den venstre foten høyt hevet på en skammel.

– Det er selvsagt fortsatt kjipt, selv om det går bedre nå etter at jeg kom hit og fikk møte alle. Det er bare smil å se. Det er alltid takknemlig å møte hyggelig folk når ting går deg imot. Alle skjønner at dette er kjipt og surt for meg, og da er det godt med støtte.

Stemningen i Sölden er som alltid spent foran åpningshelgen i verdenscupen i alpint.

– Du lengter ikke etter å stå på ski da?

– Selvsagt gjør jeg det, men jeg skjønte bare sekundet etter at det smalt i foten at dette ville ta tid. Det var kun uflaks, sa Aksel Lund Svindal i 2.-etasjen på det faste pressesenteret i Sölden.

Les også:Svindal om VM-håp: – Jeg må ha medaljesjanser

Tatt vare på

Landslagstrener Håvard Tjørhom synes at Svindal har taklet uhellet fint.

– Det hjelper nok at han har vært igjennom tøffe ting tidligere. Han fikk fin oppfølging på sykehuset, og hos oss har han fått god oppfølging av vår faste manuellterapeut Trond Reginiussen. Han har også vært i kontakt med våre leger i Norge, Marc Jacob Strauss og Ellen Moen. Strauss har vært tilknyttet landslaget siden i sommer. Aksel har en positiv innstilling, og det hjelper alltid godt på. Det er spesielt her i Sölden i disse dagene. Stemningen er svært spent, og folk gleder seg til å komme i gang. Det oser av spenning over alt. Likevel klarer Aksel å ta dette på en stille og rolig måte, sier Tjørhom.