Bakke blir ny Sarpsborg-trener

Moldes assistenttrener Geir Bakke blir ny Sarpsborg-trener. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix. Les mer Lukk

Geir Bakke overtar treneransvaret i eliteserieklubben Sarpsborg neste sesong. Han ble presentert torsdag.

Fakta om Geir Bakke:  

* Alder: 45 år (23. oktober 1969)

* Karriere som spiller: Strømmen, Stabæk, Kongsvinger.

* Karriere som trener: Hovedtrener i Moss (2006-08), Kristiansund (2012-14). Assistenttrener i Vålerenga (1999-2005), Stabæk (2008-12), Molde (2014).

* Aktuell: Ble torsdag presentert som ny hovedtrener i Sarpsborg.

Geir Bakke skal lede Sarpsborgs fotballstolthet de neste fire årene.

Bakke erstatter engelske Brian Deane, som har trent klubben de to siste sesongene.

På sin 45-årsdag ble Bakke torsdag presentert for pressen. Han kommer fra jobben som Tor Ole Skulleruds assistent i Molde.

– Det er en fin presang å møte denne gjengen. Det som har slått meg er den entusiasmen som preger klubben. Jeg så det i semifinalen i cupen. Tross for at de lå nede, sto de på til siste slutt og kjempet. Det fascinerte meg virkelig, sa Bakke.

Etter at det i sommer ble klart at klubben ikke ville satse videre med Deane, har Sarpsborg jobbet med å få et nytt trenerteam på plass.

– Vi fikk satt ned en gruppe som har jobbet grundig og kommet med sin anbefaling. Det var et enstemmig styre som gikk inn for anbefalingen, sa klubbens daglige leder Richard Olsen.

Likte menneskene

– Etter de første møtene jeg hadde med representantene fra klubben, så likte jeg menneskene og strategien om å bygge laget over tid og ikke bruke mer penger enn man har. Det passet meg hvordan jeg også er som type, sa Bakke.

Bakke spilte i sin aktive karriere for Strømmen, Stabæk og Kongsvinger. Han har tidligere vært assistenttrener i Vålerenga, Stabæk og Molde.

Han har tidligere hatt hovedtreneransvaret i Moss og Kristiansund, men det var i 1. divisjon. Dermed blir Sarpsborg-jobben hans første med hovedansvaret i en eliteserieklubb.

Med seg som assistent får Bakke den tidligere Fredrikstad-treneren Tom Freddy Aune. Bakke står for den moderne spillestilen i norsk fotball, som blant annet Molde de senere sesongene har stått for.

Lang erfaring

Både Bakke og Aune har den høyeste trenerutdanning man kan få i Norge.

– Det er potensial i klubben til å ta nye steg, og jeg har tro på meg selv at jeg kan fortsette med det. Vi skal i hvert fall ha tyngden til å være med å løfte klubben videre. Vi har jo nesten 40 års erfaring fra norsk toppfotball til sammen, sa 45-åringen.

Sarpsborg har denne sesongen klart seg langt bedre i eliteserien enn tilfellet var i fjor, da plassen ble sikret etter kvalifiseringsspill mot Ranheim.

Laget ligger på 7.-plass tre serierunder før slutt.