Solbakken: – Kan bli vår vanskeligste kamp

Ståle Solbakken er klar for møtet med Brugge i europaligaen. Foto: AFP / NTB scanpix. Les mer Lukk

Ståle Solbakken ønsker seg minst ett poeng i bortekampen mot Brugge i europaligaen torsdag. FC København-treneren avviser samtidig at tap er krise.

FCK har innledet høstens gruppespill med tre poeng på de to første kampene. Seieren mot finske HJK ble etterfulgt av 0-1-tap for Torino i Italia.

Torsdag venter Brugge på bortebane i Belgia, en kamp som på ingen måte synes enkel. Solbakken tror imidlertid at ett poeng vil gi laget hans et ypperlig utgangspunkt for å sikre plassen i cupspillet.

– Hvis vi vinner eller spiller uavgjort, er vi i en god posisjon. Men det er ikke over selv om vi skulle tape, sier FCK-treneren.

– Det var god hjelp for oss at Torino og Brugge spilte uavgjort i sitt første møte, tilføyer han.

Les også: Solbakken om Poulsen: - Han var vanskelig å overtale

Solbakkens mannskap ligger i øyeblikket poenget bak både Torino og Brugge i gruppe B. Torsdag kan avstanden opp til belgierne i verste fall ha endret seg til fire poeng. Finske HJK er foreløpig poengløs og synes å få det tøft.

De to beste lagene i hver gruppe sikrer en plass i 16-delsfinalen.

FC København har for øvrig gode minner fra tidligere turer til Brugge. I 2008 ble belgierne slått 1-0 i UEFA-cupen og i 2012 ble det 3-2-seier i mesterligaen mot samme lag.

Les også: Solbakken: – Norske trenere kan være naive

Solbakken tror imidlertid ikke at Tom Høglis gamle klubb blir lett å ha med å gjøre.

– Det kan bli den vanskeligste kampen i gruppa, sier han.

– De har mange spennende og gode offensive spillere. Det er et lag som er i fremgang, men det er vi også. Forhåpentligvis blir det en noenlunde jevn kamp.