Suksessen fortsetter for Henning Berg

Henning Berg og hans Legia Warszawa er på full fart mot europaligaens cupspill etter tre strake 1-0-seirer. (Foto: Vegard Grøtt, NTB scanpix) Les mer Lukk

Onsdag tok Legia Warszawa sin tredje strake trepoenger i europaligaens gruppespill. Med 1-0-seieren borte mot Metalist Kharkiv virker avansementet trygt.

Etter onsdagens seier står Henning Bergs lag bokført med ni poeng og full pott i gruppe L etter tre kamper, som alle har gitt 1-0-seier. Lokeren og Trabzonspor har begge tre poeng og møtes torsdag.

– Vi er veldig fornøyde. Vi kunne scoret flere mål, samtidig som forsvarsspillet var på et høyt nivå, sa Berg til klubbens nettside etter kampen.

Kunstmål

Mot Metalist Kharkiv i Ukraina var det Ondrej Duda som sikret seieren for gjestene med en fantastisk scoring i det 28. minutt. Det var 19-åringens første scoring i europaligaens gruppespill.

Slovaken mottok ballen ved hjørnet av 16-meteren før han på mesterlig vis tok seg forbi to motstandere, en av dem ved hjelp av tunnel, og banket ballen opp i nærmeste hjørne bak en sjanseløs Metalist-målvakt.

– Det viktigste er tre poeng fordi kampen fort kunne endt annerledes, sa målscoreren etter kampen.

Duda ble hentet til den polske klubben i februar i år.

Tror på avansement

Det ukrainske laget var svært nær ved å utligne da det ble tildelt straffe tidlig i annen omgang, men keeper Dusan Kuciak reddet. Ifølge klubbens twitterkonto var dette 29-åringens første strafferedning siden han kom til Legia i 2011.

Med hjemmeseier mot poengløse Metalist Kharkiv i neste kamp kan Henning Berg allerede to kamper før endt gruppespill juble for avansement.

– Vanligvis er ti poeng nok til avansement. Om vi vinner mot Metalist så tror jeg vi er videre, oppsummerte den norske treneren.

På grunn av urolighetene i Ukraina ble kampen spilt i hovedstaden Kiev i stedet for på klubbens hjemmebane i Kharkiv.