Hofteskadd sykkelsjef håper på hjemtur tirsdag

To fra det norske sykkelteamet og én kroat ble hardt skadd da bilen deres krasjet under sykkel-VM søndag. Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix Les mer Lukk

Landslagstrener i sykling, Stig Kristiansen, fikk konstatert knekt hofteskål da nye røntgenbilder ble tatt mandag. Norges Cykleforbund jobber for å få ham og mekaniker Tommy Josefsen hjem tirsdag.

– Etter forholdene har de det bra. De har omfattende skader, men kan transporteres, opplyser generalsekretær Bjørn Sætre i NCF til NTB.

Han er igjen i Spania for å bistå de skadde nordmennene og ordne det praktiske etter søndagens bilulykke under sykkel-VM.

– Vi jobber med å få dem hjem i morgen (tirsdag). Det er ikke bekreftet at det går, men vi har en plan om det. Det ligger en medisinsk vurdering bak, og vi må bli enige med legene her nede om det. Begge (Kristiansen og Josefsen) er positive.

– De fraktes hjem i fly. Der må begge ligge, sier Sætre.

Bakgrunn: – Jeg er glad de overlevde

Dramatiske og hektiske døgn

Generalsekretæren snakker med NTB i telefon fra Spania omtrent et døgn etter at uhellet var ute. De siste 24 timene har vært relativt dramatiske og hektiske.

– De har vært inn og ut fra operasjonsbordet. For meg har det handlet om å støtte og hjelpe så mye jeg kan. Samtidig prøver jeg å ordne organiseringen, sier Sætre.

Norges Cykleforbund håper at landslagstrener Stig Kristiansen (bildet) og mekaniker Tommy Josefsen kan flys hjem til Norge tirsdag. (Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix)

– Det er klart de er medtatt. Men de er fullstendig klar over hva som har skjedd og har lik oppfatning av hendelsesforløpet.

Les også: Bystrøm tråkket til og tok VM-gullet

Hoften ut av ledd

Landslagstrener Kristiansen har fått hoften ut av ledd, et brudd i beinet og tre ribbeinsbrudd. Josefsen pådro seg brudd i begge bein og brudd i armen. Også en kroatisk servicemann pådro seg brudd i ulykken.

– Nå har vi også fått bekreftet at Stigs hofteskål er knekt. Slik sett er det litt verre enn det vi visste i går, sier Sætre.