Godset med etterlengtet hjemmesuksess

Øyvind Storflor (34) ordnet Strømsgodsets første hjemmeseier på fem kamper da Viking ble slått 2-1 på Marienlyst lørdag.

Trepoengeren smakte godt for drammenserne. Hjemmeseieren var Godsets første siden 6. juli og bare den tredje under David Nielsens ledelse.

Storflor ble matchvinner da han enkelt kunne gjøre 2-1 tidlig i annen omgang. På en perfekt 45 graders pasning fra Iver Fossum satte angrepsveteranen ballen kontant i nettmaskene.

Strømsgodset tok raskt kommandoen på eget gress, men frustrasjonen blant et seierstørst hjemmepublikum var til å ta og føle på etter flere forspilte sjanser. Lettelsen var derfor enorm, både på banen og tribunen, da Bismark Boateng dunket 1-0 pent i lengste hjørne åtte minutter før pause.

«Nana» ble satt opp av supertalentet Martin Ødegaard, vendte om og klistret ballen vakkert bak Viking-keeper Arild Østbø. I ren glede løp den ghanesiske midtbanemannen til benken for å omfavne trener Nielsen.

Ødegaard briljerte

Gjestene fra Stavanger brukte ikke lang tid på å svare, og fire minutter senere pirket Christian Landu Landu inn 1-1. Det skjedde etter at en heading fra Makthar Thiouné skapte panikk i Strømsgodset-forsvaret. Vertene fikk ikke kontroll i egen boks, og til slutt havnet ballen i føttene til Landu Landu.

Før det forløsende 1-0-målet rullet hjemmelaget opp flere vakre angrep. Som så ofte før i sesongen var Ødegaard med sitt smarte fotballhode en igangsetter for Godsets finspill.

Etter 28 minutter ropte Marienlyst-publikummet på straffe, men dommer Svein-Erik Edvartsens vinket spillet videre. Den avgjørelsen var vanskelig å godta for Godset-fansen, spesielt etter at TV-bilder på storskjerm viste at Storflor ble felt innenfor 16-meteren.

Viking i fritt fall

Viking spilte forsiktig, men laget var ikke ufarlig de få gangene gjestene helhjertet stormet i angrep. I det tolvte minutt rundet Yann-Erik de Lanlay keeper etter en god kontring, men vinkelen ble for spiss.

Med fem serierunder igjen står Strømsgodset med 43 poeng. Den regjerende seriemesteren klatret opp til bronseplassen, men kan bli forbigått av både Rosenborg og Lillestrøm etter søndagens kamper.

For Viking fortsetter nedturen. Rogalendingene er i fritt fall etter fire strake tap og er nummer sju på tabellen med sine 32 poeng. Kjell Jonevrets menn har bare vunnet to av sine siste ti seriekamper.