Molde jakter sjelden dobbel

Molde jubler etter 2-0-seieren mot Vålerenga på lørdag. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Les mer Lukk

Siden 1980 er Rosenborg det eneste laget som har klart å vinne både cupen og serien i samme sesong. I 2014 er Molde på god vei til å følge opp sine erkerivaler.

I eliteserien har Molde allerede langt på vei sikret seg gullet. Med elleve poengs forsprang på Odd og kun 18 poeng å spille om, kan derfor Tor Ole Skullerud ta seg tid til å bruke litt ekstra krefter på cupen.

Skulle Molde klare å vinne både serie og cup, vil de bli det sjuende laget som klarer den bragden. Rosenborg vant sin første dobbel i 1971 og har gjort det seks ganger siden 1988, senest i 2003. Men før den trønderske storhetsperioden må vi tilbake til 1979 for å finne en ny dobbeltvinner i Viking.

I tillegg til disse to har Fredrikstad (1938 og 1950), Lyn (1968), Strømsgodset (1970) og Lillestrøm (1977) vunnet «the double».

Stabilitet

Fotballkommentator og skribent i Aftenposten, Lars Tjærnås, mener at to trofeer i samme sesong er noe som henger «skyhøyt».

– Å vinne «the double» er først og fremst et vitnesbyrd om stabilitet. Få tenker på at fotballag må bevare formen over lang tid for å makte det, sier han til NTB.

– Hvorfor er det så få lag som har klart det?

– I cupen er det nok med én svart dag, så er man ute. Å vinne begge turneringene henger fortsatt skyhøyt og tyder på at alle ledd i klubben har gjort en topp jobb over tid.

Hoseth mot gamle kjente

Første hinder på veien i troféjakten for Molde er onsdagens semifinale mot Stabæk og Magne Hoseth.

Den tidligere Molde-spilleren sto over seriekampen mot sin gamle arbeidsgiver, men i cupen er han klar til dyst.

– Det ville være dumt ikke å få spille en sånn kamp fordi jeg har byttet klubb. Jeg har stått over en kamp av respekt for klubben jeg har spilt for i 12 år. Jeg tror ingen i Molde vil at jeg skal stå over denne kampen også, sa Hoseth til Budstikka forrige uke.

Molde-midtstopper Vegard Forren blir etter alt å dømme ikke spilleklar mot Stabæk etter at han pådro seg en skade under helgens kamp mot Vålerenga.

Semifinalegruff

I den andre semifinalen tar Odd imot Sarpsborg i Skien torsdag. Odd har tapt sine fire siste semifinaler i cupen. Forrige gang de vant var under suksesstrener Arne Sandstø.

Med Dag-Eilev Fagermo ved roret har det blitt tre semifinaletap for skiensklubben.