Rodgers: – Balotelli er ukomplisert

Mario Balotelli har oppført seg eksemplarisk, ifølge Liverpool-manager Brendan Rodgers. (Foto: Phil Noble, Reuters / NTB scanpix) Les mer Lukk

Liverpool-manager Brendan Rodgers hevder Mario Balotellis første måned i klubben har vært fullstendig fri for trøbbel.

Den italienske spissen har en historie med å havne i kontroverser, og det manglet ikke på skepsis og advarsler da Liverpool hentet 24-åringen fra Milan forrige måned.

Søndag ble Balotelli offer for en mengde rasistiske ytringer på Twitter etter å ha postet en melding på sin egen konto i kjølvannet av Manchester Uniteds sjokknederlag mot Leicester. «Man Utd... LOL», skrev Balotelli etter den elleville 5-3-kampen.

Britisk politi har i ettertid bekreftet at det er åpnet etterforskning rundt ytringene Balotelli ble utsatt for, og derfor valgte Brendan Rodgers å forholde seg taus om temaet da han møtte pressen foran tirsdagens ligacupkamp mot Middlesbrough.

Ikke krevende

Liverpool-manageren nølte samtidig ikke med å understreke at Balotelli så langt har vært en fryd å jobbe med etter overgangen fra Milan.

– Alle spillere er ulike, og jeg har virkelig trivdes med å jobbe med han så langt, sa Rodgers.

– Han er en bra gutt, han ønsker å gjøre det godt og har vist meg at han bryr seg nok om denne klubben til at jeg vil vie tiden min til ham, la han til.

Liverpool-manageren blåser av dem som måtte hevde at 24-åringen kan være krevende.

– For meg er han ukomplisert. Han er en fotballspiller som ønsker å gjøre det bra i livet og karrieren sin. Og fortsetter han å gi alt og jobbe hardt, vil det alltid være muligheter for ham.

Endringsprosess

Lørdag tapte Liverpool 1-3 for West Ham i ligaen og står med bare seks poeng etter fem serieomganger. Rodgers mener den rufsete starten kan forklares med de mange nysigneringene som må finne sin plass i laget.

– Det pågår en naturlig endringsprosess i spillergruppen, og når man skal gjennom slike prosesser vil det alltid være noen humper på veien, sa Liverpool-manageren.

Tirsdag er det ligacupen som gjelder. Der vil trolig Rodgers hvile flere av sine største stjerner.