United-fasen raser mot Clattenburg

Manchester Uniteds forsvarsspill og dommer Mark Clattenburg var de som kom mest i fokus etter Uniteds 5-3-tap for Leicester. Foto: Darren Staples (Reuters) Les mer Lukk

Manchester United-supporterne kritiserer dommer Mark Clattenburg etter 3-5-tapet for Leicester søndag.

Den engelske dommeren har dømt fem straffer mot United og vist ut to spillere på de tre siste kampene han har dømt storklubben.

Mot Leicester lagde United to straffespark da de ledet 3-1. Til slutt vant Leicester 5-3. Dette har fått flere fans til å ytre seg kritisk i sosiale medier mot den tidligere elektrikeren.

Han har det siste året dømt 49 kamper. Totalt er det blitt scoret åtte straffemål i hans kamper, der fire av de har kommet i en United-kamp. To av syv røde kort er gitt til en av de «røde djevlene».

Bakgrunn: Historisk kollaps for United

Får støtte av Poll

Mot Leicester ble det først dømte straffe mot Manchester-laget da Rafael felte Vardy. Senere i kampen var det Tyler Blackett som felte samme mann og nok en gang pekte Clattenburg på straffemerket.

Den tidligere engelske toppdommeren Graham Poll mener det første straffesparket ble ukorrekt tildelt. Han mener den brasilianske backen skulle hatt frispark i forkant.

– Med Manchester United surfende mot tre poeng, klarte Clattenburg på en eller annen måte å misse det som tilsynelatende var en klar overtredelse på Rafael av Vardy – og for å forsterke feilen ga et av de billigste straffesparkene da brasilianeren kom tilbake og gikk i duell, skriver Poll hos The Daily Mail.

Straffen Blackett lagde var derimot helt korrekt.

– Hvis det første var en feil, så var i hvert fall ikke det annet og det var en enkel avgjørelse å utvise Blackett for å hindre en klar scoringsmulighet, skriver Poll.

Van Gaal bortforklarte ikke

Ikke alle United-supportere gikk med på forklaringen om at dommerfeilen førte til tapet, noe også Manchester United-manager Louis van Gaal ikke var særlig interessert å snakke om.

– Du kan ikke si at det er straffesparket eller noe slikt som det. Etter kampen kan du si alt, men det er ikke vitenskap, sa van Gaal.

Nederlenderen mener at det første straffesparket var like mye Rafaels skyld som dommeren.

– På det første straffesparket er det alltid dommerens avgjørelse, men du trenger ikke gjøre det som spiller. Du vet du er i straffeområdet og du lar dommeren blåse hvis du går inn i en duell, sa van Gaal.