Deilas gutter berget heldig poeng

Ronny Deila har tunge dager som Celtic-sjef. (Foto: Russell Cheyne / Reuters / NTB scanpix) Les mer Lukk

Celtic kom tilbake etter en marerittstart og berget 1-1 borte mot Dundee i den skotske eliteserien søndag. Men kampbildet fortalte om en norsk manager uten kontroll.

Ronny Deila kan vente seg tøff behandling både av supportere og skotsk fotballpresse. 48 sekunder tok det før nordmannens lag havnet under på defensiv dødball søndag.

Callum McGregor kunne og burde ha rensket ballen unna, men i stedet gikk James McPakes heading i mål.

Resten av omgangen skulle bli et forsvarsmareritt for skotsk fotballs eneste storlag. Efe Ambrose, som har vært direkte svak i flere kamper i sesonginnledningen, ble nok en gang brukt som rundingsbøye av motstanderne. Enda større problemer hadde Emilio Izaguirre på venstrebacken.

Sistnevnte slet med flere ganger med Philip Roberts og slapp Dundee-vingen altfor lett til etter 20 minutter. Skuddet fra Roberts gikk i stolpen og ut.

Berget-erstatter kvitterte

Da det virket mest fornuftig å plukke Ambrose eller Izaguirre av banen, valgte Deila i stedet å bytte ut en Jo Inge Berget som fikk til lite de 40 minuttene han spilte. Dessuten erstattet han høyreback Adam Matthews med Eoghan O'Connell i pausen.

– Jeg synes ikke vi skapte nok i første omgang, og vi flyttet ikke ballen raskt nok. Det var veldig passivt av oss, sa Deila etter kampen.

Like før hvilen hadde Celtic skapt sin første store sjanse. Kyle Letheren gjorde en fantastisk redning da Ambrose fra kort hold fikk heade videre Anthony Stokes' dødball.

Berget-byttet skulle vise seg å bli et slags lykketreff i det 55. minutt. Hans erstatter, Leigh Griffiths, utlignet for gjestene med et skudd som gikk inn via kneet til Thomas Konrad. Letheren var utspilt og kunne ikke hindre 1-1.

– I annen omgang var vi mer aggressive. Vi var langt mer direkte og farligere etter at Griffiths kom inn, og det var positivt, mente Deila.

Trøbler

Flere Celtic-sjanser skulle det bli utover i annen omgang, og man kan kanskje si at gjestene var nærmest seieren. Men det var først og fremst takket være Dundees ineffektivitet.

Laget misbrukte nok en stor sjanse da Martin Boyle valgte skudd foran pasning i det 80. minuttet. Også helt på tampen var vertene skumle.

1-1 og uavgjort ga definitivt ingen oppreisning for Deila etter mesterligafadesen mot Maribor i midtuken. Celtic har spilt fire strake kamper uten seier, og i serien har de fire første gitt sju poeng.

Det er langt fra godt nok for Glasgows storforlangende publikum. I fjor tapte Celtic kun én kamp og vant ligaen med 29 poengs forsprang til toer Motherwell. Nå ligger storlaget derimot på 5.-plass.

Stefan Johansen spilte hele søndagens kamp på Celtics midtbane.