Tre på rad for Costa og Chelsea

Se høydepunkt fra kampen. VIDEO: TV2 Les mer Lukk

Chelseas Diego Costa er i støtet. Lørdag scoret spanjolen to av målene da Chelsea vant 6-3 borte mot Everton og overtok tabelltoppen i England i et fyrverkeri av en fotballkamp.

José Mourinho ser ut til å ha truffet blink med kjøpet av Costa. Han har scoret i alle tre seriekampene til nå i sesongen (totalt fire mål).

Lørdag gikk det bare 35 sekunder før han sendte ballen mellom beina på Everton-keeper Tim Howard og i mål. Pasningen fikk han servert på utsøkt vis av landsmannen Cesc Fàbregas.

Åpningsminuttene ble riktig så fartsfylt på Goodison Park. Bare 1.40 minutter senere doblet Branislav Ivanovic Chelseas ledelse. Også det målet kom etter et flott gjennomspill.

Kevin Mirallas sørget for ny spenning med scoringen rett før pause. Det kom etter et vakkert Everton-angrep der Mirallas på kjempeløp til slutt headet ballen knallhardt i nettet.

Målrikt

Målene fortsatte å renne inn etter pause. Først kom et selvmål av Evertons Seamus Coleman, som var uheldig å sette ballen i eget nett etter en avslutning av Eden Hazard. Deretter reduserte Steven Naismith til 2-3. I likhet med Diego Costa har han scoret i alle tre seriekampene hittil i sesongen.

Chelseas Nemanja Matic var nestemann ute med sin første for klubben, men rett etterpå bidro innbytter Samuel Eto'o med sitt første for Everton. Angriperen ble hentet inn fra nettopp Chelsea tidligere denne uken.

På stillingen 3-4 var det fortsatt håp for hjemmelaget, men det ble verre da Chelsea gikk opp til 5-3 rett etter Eto'os scoring. Ramires fikk æren av å sette den berømte spikeren i kista. Like før slutt kom Diego Costas annet for dagen.

Chelsea overtok tabelltoppen fra Swansea på bedre målforskjell.

Tottenham toppet før lørdagens kamper og har sjansen til å gjøre det igjen med seier over Liverpool søndag.