– Han smyger seg forbi folk og er lur

Marcus Pedersen er blitt imponert over 15-årige Martin Ødegaard og ser ham gjerne i troppen til EM-kvalifiseringskampen mot Italia. Foto: Terje Pedersen, NTB scanpix Les mer Lukk

Marcus Pedersen fikk også et navn i ung alder. Han slapp til på HamKams A-lag som 17-åring. Brann-spissen ser gjerne Martin Ødegaard (15) i troppen mot Italia.

Pedersen hadde ingen stor landskamp mot Forente arabiske emirater onsdag. Gult kort og et halvbra forsøk fra distanse var beholdningen for Brann-spissen.

Derimot var Pedersen imponert over hva A-landslagsdebutant Ødegaard leverte.

– Du ser at han er en veldig god spiller. Han er teknisk god som få og har en forståelse av spillet som imponerer stort. Han er en mann vi får se mye av i fremtiden, sier Pedersen.

Les også: – Ikke avgjørende at Martin dominerer

Fortjener oppmerksomheten

Ødegaard sto bak nesten alt Norge skapte i solskinnet i Stavanger.

– Han er den som greide å tre gjennom ballene i kveld og kom også til avslutning et par ganger. Han er teknisk og kjapp, og det er situasjoner der han smyger seg forbi folk og er lur, sier Pedersen til NTB om hvordan han opplevde den bevegelige 15-årige debutanten.

Martin Ødegaard i aksjon i landskampen mot Forente arabiske emirater onsdag. Foto: NTB scanpix

Flere vil se Ødegaard i landslagssjef Per-Mathias Høgmos tropp mot England og Italia.

– Jeg synes det er helt greit om han er med mot Italia, sier Pedersen.

– Det er vel egentlig ingen grunner til å holde igjen. Han er nok litt tidligere ute enn jeg var. Det finnes nok ikke ett riktig svar på hva som er rett eller galt. Det er opp til hver enkelt person hvordan du takler dette. Han viser som spiller at han fortjener den oppmerksomheten han har fått.

Les også: Fotball-Europa sikler på Martin Ødegaard

Ung og god

Han var mektig imponert over Buskerud-gutten.

– Jeg synes han har taklet det veldig bra. Han er så rolig ute på banen. Jeg vet nesten ikke hva jeg skal si, men han beviste at han er god. Han er bare 15 år, som sagt. Men han er ung og god. Det er ingenting som skal stoppe ham fra å være med videre, men det er opp til lederne på A-landslaget hvordan de skal matche ham, sier Brann-angriperen.

Martin Ødegaard slettet onsdag Tormod Kjellsens rekord fra 1910. Med sine 15 år og 253 dager ble Ødegaard tidenes yngste A-landslagsspiller. Kjellsen var 15 og 351 dager da han slapp til for Norges førstelag.

– Jeg synes jeg gjorde en grei kamp, så får Per-Mathias ta ut de han mener er best, sa Ødegaard til NTB på spørsmålet om han la inn en god søknad om plass i Italia-troppen.