Ydmykende exit for Solbakkens FCK

Ydmykende exit for Solbakkens FCK Les mer Lukk

Ståle Solbakken håpet på et under, men to baklengs på sju minutter knuste FC Københavns håp om plass i mesterligaens gruppespill.

Leverkusen rundspilte periodevis det danske hovedstadslaget på veien mot 4-0-seieren i onsdagens returkamp i mesterligakvalifiseringen. Sammenlagt tok tyskerne seg videre med 7-2.

– Det er ikke så mye å si. Kampen var over etter fem-seks minutter da det sto 2-0. Deretter handlet det om å fullføre og ta med seg litt internasjonal erfaring, sa trener Solbakken til dansk TV3+ etter kampen.

– Det er store personlige feil som satte oss sjakk matt før kampen i det hele tatt startet. Det må vi bare leve med og heller gjøre det godt igjen i europaligaen samt komme i gang den hjemlige serien, tilføyde han.

Hardt straffet

2-3-tapet hjemme i Parken forrige uke ga FCK et meget vanskelig utgangspunkt foran onsdagens returkamp, og oppgaven på Bay Arena skulle vise seg å bli altfor stor og vanskelig for mannskapet til Solbakken.

Hjemmelaget viste ingen nåde og gikk rett i strupen på et FCK-lag som sov i timen fra start. Under to minutter var spilt da FCK-midtstopper Mathias Zanka Jørgensen serverte hjemmelagets Son Heung-min en gavepakke av en feilpasning. Sistnevnte kombinerte fint med Stefan Kiessling og scoret sikkert alene med keeper.

2-0 kom bare fem minutter etter på frispark fra tyrkiske Hakan Çalhanoglu. Ballen skiftet retning på en FCK-forsvarer og satte keeper Stephan Andersen ut av spill.

– Det er vanskelig å analysere når man starter kampen med å komme under 0-2, men sånn er det, konstaterte Ståle Solbakken.

Enda verre skulle det bli sett med danske øyne. Drøye halvtimen ut i omgangen pekte dommer Mark Clattenburg på straffemerket da FCKs Danny Amankwaa stoppet Tin Jedvaj med ulovlige midler. Storscorer Kiessling satte ballen sikkert i mål til 3-0.

Må snu vond trend

Nevnte Kiessling scoret også da Leverkusen overraskende åpnet Bundesliga-sesongen med 2-0-seier borte mot Borussia Dortmund lørdag og er beviselig i form. Mot FC København ga han seg heller ikke før ytterligere én scoring hadde hans signatur. Halve annen omgang var spilt da 30-åringen trillet inn 4-0 alene med FCK-keeper Andersen

Det nærmeste gjestene kom scoring var Youssef Toutouhs tverrliggerskudd tidlig i annen omgang.

Med onsdagens tap er årets mesterligaeventyr over for FC København. Neste europeiske stoppested for mannskapet til Ståle Solbakken er europaligaen. Gruppene trekkes fredag.

FCKs norske trener må samtidig bruke tiden som kommer til å snu den negative trenden laget hans er inne i. I superligaen har nemlig også poengfangsten vært mange de siste ukene. To strake tap mot Midtjylland og nyopprykkede Hobro er fasiten før helgens møte med Odense. Det plasserer FCK tredje sist på tabellen.