Deila-krise etter Celtic-smell

NY NEDTUR: Ronny Deila og Celtic gikk på en stjernesmell i det siste hinderet på vei mot Mesterligaen tirsdag kveld. (Foto: NTB scanpix) Les mer Lukk

Ronny Deilas mareritt i Celtic fortsetter. Tirsdag gikk mesterligadrømmen i filler med hjemmetap 0-1 mot Maribor.

Det ble 1-2-tap sammenlagt. Celtic misbrukte flere sjanser til å ta ledelsen før slovenerne scoret etter 75 minutter i returkampen.

Deila medga etter kampen at Celtic ikke fortjente å gå videre.

– Første omgang var ikke god nok. Det var for lite energi og aggressivitet. Etter pause spilte vi mer aggressivt, og da var det jevnere, men de var mer effektive enn oss, sa han.

– Vi har ikke vært gode nok i mesterligaen i høst, og vi må jobbe for å snu det.

Han ville ikke kritisere klubbledelsen for manglende vilje til innkjøp.

Kan vente knallhard kritikk

Skottene har et noe sårbart midtforsvar der Efe Ambrose ofte er høyrisiko. det er nesten uforståelig at han får spille fra start. Ambrose bommet på ballen da han skulle klarere. Målmaskinen Marcos Tavares sendte ballen inn oppe ved tverrliggeren.

Da ble det dødsens stille blant 57.000 på Celtic Park. På overtid hadde midtstopper Virgil van Dijk en kjempesjanse til å utligne og skaffe ekstraomganger, men gjestenes keeper reddet.

For Deila er resultatet så nær en katastrofe som mulig. Han kommer til å bli knallhardt kritisert i tiden som kommer. Celtic tapte sist helg også seriekampen mot Inverness.

Deila er nå bookmakernes favoritt til å bli førstemann i skotsk toppserie til å få sparken. Han står i fem i odds. Skulle Celtic tape helgens seriekamp borte, vil det virkelig ta fyr under beina på den norske manageren.

Svakt

Jo Inge Berget og Stefan Johansen spilte begge fra start mot slovenerne. Førstnevnte holdt på å ordne ledelse tidlig.

Innlegget hans ble rensket unna inne på 5-meteren. Ballen gikk så vidt utenfor stolpen.

Det var ingen god fotballkamp. Celtic-savnet av kaptein Scott Brown er skrikende. Han ventes tilbake i spill om vel en måned etter en vond muskelstrekk i låret.

En seier ville gitt tilhengerne på Celtic Park, der det var fullsatt også tirsdag, toppkamper utover høsten. I tillegg ville klubben sikret seg cirka 100 millioner i UEFA-inntekter før ballen ruller i første kamp.

Bananskall

Deila hadde også vært garantert arbeidsro en god stund framover. Den ble for en stund reddet av at Legia Warszawa og Henning Berg brukte en ikke-berettiget spiller i tre minutter i Glasgow tidligere i høst. UEFA slo knallhardt ned på regelbruddet. Celtic ble tilkjent 3-0 i hjemmekampen de tapte 0-2 (1-6 sammenlagt).

Dermed skled Deila så til de grader tilbake i storturneringen på et bananskall. Tirsdag krasjlandet nordmannen i en pøl av problemer.

Deila har svært begrenset kvalitet å jobbe med, men pressekanonene stilles inn mot én mann – manageren – framover.

Trekningen av gruppespillet i mesterligaen skjer torsdag. Celtic er ikke med der, men må nøye seg med Europaligaen. Den trekkes fredag.